Acasă Actualitate Doua accidente de munca mortale, in mai putin de 24 de ore

Doua accidente de munca mortale, in mai putin de 24 de ore

DISTRIBUIȚI

In ciuda masurilor dure pe care le-au anuntat Inspectoratele pentru Protectia Muncii impotriva angajatorilor care ignora normele de protectia muncii, accidentele de munca se tin lant. In mai putin de 24 de ore, un inginer al societatii buzoiene Zaharul si-a pierdut viata, dupa ce a cazut in gol de la o inaltime de 20 de metri, iar un angajat al societatii Napolact a decedat, dupa ce a suferit arsuri grave in timp ce suda peretele fisurat al unei cisterne.

Inginerul Gheorghe Fratila, in varsta de 43 de ani, angajat al societatii buzoiene Zaharul, a cazut in gol de la o inaltime de 20 de metri si a murit pe loc.

In momentul cand s-a produs accidentul, Fratila, care era specialist in lucrari de revizie si reparatii, efectua unele verificari intr-un siloz de depozitare a zaharului aflat in revizie. Un coleg al inginerului l-a gasit pe acesta cazut la baza silozului intr-o balta de sange. La fata locului au sosit procurori, politisti si inspectori de la Protectia Muncii, care au declarat ca inginerul Fratila a intrat singur intr-o zona periculoasa, a urcat la inaltimea de 20 de metri, s-a dezechilibrat si a cazut in gol.

Din primele cercetari, anchetatorii spun ca masurile de protectie a muncii in zona platformei de unde a cazut inginerul au fost respectate. Conducerea societatii Zaharul a refuzat sa dea declaratii cu privire la moartea inginerului Fratila. Prin intermediul unui angajat, conducerea societatii a comunicat ca va oferi informatii doar la finalizarea anchetei. Inginerul Gheorghe Fratila lucra de peste 10 ani la societatea Zaharul.

Sudura fatala

Un alt accident de munca a avut loc la societatea clujeana Napolact. Un angajat al societatii mentionate a murit, vineri, la o zi dupa ce a suferit arsuri grave, pe 90% din suprafata corpului, in timp ce executa lucrari de sudura in interiorul unei autocisterne de 18 tone destinata transportului de produse alimentare. In timp ce suda peretele fisurat al autocisternei, hainele barbatului s-au aprins accidental. Ajutorul de sudor Vasile Cosma, care supraveghea lucrarea, a incercat sa isi salveze colegul si a suferit arsuri la ambele maini atunci cand l-a scos pe Vadan din autocisterna. Iosif Vadan a fost internat de urgenta la spital, avand arsuri pe 90% din suprafata corpului, dar nu a putut fi salvat.

Cauzele producerii accidentului sunt cercetate de Inspectoratul Teritorial de Munca si Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.