Acasă Actualitate Doua cartiere din orasul Plovdiv au ramas pe intuneric

Doua cartiere din orasul Plovdiv au ramas pe intuneric

DISTRIBUIȚI

– Unul dintre ministrii bulgari afirma, la inceputul anului, ca, in aceasta tara, -comertul cu materiale reciclabile s-a dezvoltat mai rapid decat economia-

Autoritatile bulgare au anuntat ca doua cartiere ale orasului Plovidv au ramas pe intuneric, duminica, dupa ce persoane necunoscute au furat o parte din cablurile retelei electrice. De asemenea, locuitorii unui cartier al capitalei bulgare, Sofia, nu si-au putut folosi telefoanele timp de mai multe zile, tot din cauza furturilor de cablu, informeaza BBC News on-line.

Cel mai adesea, furturile provoaca panica in randul celor ramasi pe intuneric, aflati in spitale, scoli, magazine ori in locuintele personale. Cu toate acestea, multi bulgari considera ca furtul de cablu – desi este o afacere riscanta – este o solutie foarte buna pentru completarea veniturilor.

Oficialii bulgari au afirmat ca valoarea cablurilor furate anul acesta se ridica la aproximativ 267.000 de dolari, cu 50% mai mult decat in anul precedent. De altfel, unul dintre ministrii bulgari afirma, la inceputul anului, ca, in aceasta tara, -comertul cu materiale reciclabile s-a dezvoltat mai rapid decat economia-.

Pentru a preveni astfel de fapte, autoritatile bulgare au decis sa majoreze amenzile date hotilor de cablu, sanctiunile mergand pina la 2.000 de leva (aproape 1.000 de dolari), precizeaza sursa citata.

Furtul de metal a devenit o afacere populara in mai multe tari de Europa Centrala si de Est, noteaza BBC News on-line. Traficul feroviar intr-o gara din Romania a fost temporar paralizat, cu catva timp in urma, in urma furtului unei portiuni de cablu. In Ucraina, unul dintre reactoarele singurei centrale nucleare din tara – Cernobil – a fost oprit dupa ce cativa hoti au incercat sa fure o bucata de cablu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.