Acasă Actualitate Doua functionare de la Primaria Iasi au fost prinse la baut in...

Doua functionare de la Primaria Iasi au fost prinse la baut in Restaurantul -Dunarea-

DISTRIBUIȚI

Doua functionare ale Primariei Iasi au fost surprinse de colegii nostri de la -Monitorul- consumand bauturi alcoolice intr-un restaurant din centrul Iasiului. Amandoua erau in timpul serviciului. Satule de munca la birou, Lenuta Milatinovici si Ecaterina Tura, ambele sefe de servicii in Primarie, au considerat ca o iesire in aer liber ar fi un inceput perfect de week-end. Dupa ce au colindat centrul orasului, insotite de doua prietene, acestea au intrat la ora 11 in Restaurantul -Dunarea-, situat vizavi de Tribunal. Pentru ca nu puteau sta la un pahar de vorba cu masa goala, cele patru au comandat cate ceva de-ale gurii. Fiecare avea in fata cate un pahar de gin, in care erau inecate doua-trei feliute de lamiie si cate un pahar de Kinley alaturi. Un angajat al restaurantului a confirmat, sub rezerva anonimatului, ca le-a servit pe cele doua functionare cu gin.

-De ce-mi tulburati viata mea intima?-

Acestea au fost primele cuvinte ale Lenutei Milatinovici, dupa cateva ore, in biroul sau de la etajul doi al Palatului Roznovanu. La un etaj mai jos, in cabinetul sau, primarul Constantin Simirad s-a facut negru de furie cand a auzit isprava angajatelor sale. -Le voi cere nota explicativa. Daca se adevereste ca in timpul serviciului prefera restaurantele in loc de Primarie, le vom pune pe liber, ca sa poata frecventa in voie aceste localuri-, a spus, sec, primarul Iasiului.

Imediat, primarul a pus mana pe telefon si a verificat daca cele doua semnasera condica de prezenta ieri-dimineata. Semnaturile functionarelor se regaseau, albastru pe alb, pe doua dintre filele condicii.

Tura si Milatinovici au mintit cu naivitate

La ora 12.30, Ecaterina Tura, sefa Serviciului Autoritate Tutelara, se afla la birou, in Primarie, semnand de zor intr-un registru. -La ora 11 am fost aici, la birou. Nu va pot spune nimic altceva!-, a afirmat Tura, vizibil panicata. La aceeasi ora se afla in Primarie si Lenuta Milatinovici, sefa Serviciului Administratie Publica Locala. -Da! Am fost si am baut un Kinley. Atata tot. Ba chiar mai mult, de ieri (joi – n.r.) sunt in concediu medical. Azi-dimineata am semnat condica pentru ca am trecut pe la serviciu-, a explicat Milatinovici cum s-a intamplat sa bea la -Dunarea-. De fapt, aceasta sustine ca a iesit din Primarie pentru ca avea ceva de rezolvat in interes personal, incheind un contract de gaj pentru o persoana apropiata. -Nu a fost vorba de un act in interesul Primariei-, a adaugat Milatinovici.

Dupa cateva minute de gandire, sefa serviciului s-a razgandit si a afirmat ca, de fapt, ea a fost prezenta toata ziua in birou, la fel ca si Ecaterina Tura. Una dintre cele doua persoane care le-a insotit la masa pe functionare este Rodica Loghin, fosta sefa a Directiei Juridice din Primarie. Ea nu mai lucreaza in prezent in Palatul Roznovanu. Cea de-a patra persoana nu a putut fi identificata de nici unul dintre salariatii Primariei.

In urmatoarele zile, primarul Constantin Simirad va face publice masurile administrative pe care le va lua impotriva celor doua functionare.

Bogdan Pascaneanu, Razvan Moldoveanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.