Acasă În Lume Americanii vor teste ADN de la rudele lui Bin Laden

Americanii vor teste ADN de la rudele lui Bin Laden

DISTRIBUIȚI

Potrivit revistei -Time-, oficiali americani au afirmat ca vor incerca sa le convinga pe rudele saudite ale lui Ussama bin Laden sa se supuna unor teste ADN, pentru a le putea confrunta cu cele ale teroristului, in cazul in care acesta va fi ucis.

Celulele genetice sunt utilizate ca proba de netagaduit in orice ancheta serioasa. In cazul i*n care Bin Laden este gasit mort, fie ucis in bombardamente, fie ca s-ar fi sinucis, agentii FBI sunt pregatiti sa analizeze orice cadavru, dar trebuie sa fie siguri ca este vorba despre trupul neinsufletit al celui cautat. In lipsa unei probe genetice, acest lucru va fi imposibil.

Intentia diplomatilor americani este de a-si folosi influenta pe langa Guvernul Arabiei Saudite, in asa fel incat rudele, in special mama lui Bin Laden, sa accepte un test ADN. Se stie ca Bin Laden a tinut mult timp legatura cu mama lui si exista chiar inregistrari telefonice ale convorbirilor lor inaintea bombardarii Afganistanului.

Duminica se spunea ca Bin Laden ar fi fost reperat in apropiere de orasul afgan Jalalabad, intr-o fortareata construita pe vremea razboiului din anii *80 cu rusii intr-o regiune cu nenumarate pesteri in care luptatorii arabi obisnuiau sa se ascunda. Se pare ca acum cateva saptamani membrii organizatiei Al-Qaida ar fi platit cate 50 de dolari familiilor de tarani din zona, ca sa paraseasca locul. Zona a fost apoi ocupata de aproximativ 2.000 de oameni inarmati pana-n dinti cu mitraliere si rachete.

Ieri insa, ministrul de externe al Aliantei Nordului, Abdullah Abdullah, a anuntat ca teroristul saudit se afla la Kandahar, impreuna cu liderul spriritual al talibanilor, mollahul Mohammad Omar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.