Acasă În Lume Se elucideaza cazul Massud

Se elucideaza cazul Massud

DISTRIBUIȚI

Cei doi barbati arestati, luni, la Paris si in nordul Frantei, in cadrul unei anchete deschise de Belgia in vederea descoperirii retelelor islamiste care ar putea fi implicate in asasinarea, in Afganistan, a comandantului Massud, sunt de nationalitate franceza, au anuntat, luni, surse judiciare, relateaza AFP.

Nationalitatea lor ii protejeaza de o eventuala extradare in Belgia in conditiile in care Franta nu isi extradeaza cetatenii, au precizat aceleasi surse.

Cei doi barbati, anchetati de o comisie internationala condusa de un judecator belgian, ar putea face, totusi, obiectul unor cercetari in cadrul procedurilor franceze in curs.

Initial, o sursa apropiata anchetatorilor a declarat ca unul dintre cei doi barbati este de nationalitate tunisiana. Aceeasi sursa informeaza ca barbatul retinut in nordul Frantei are 38 de ani, iar cel retinut la Paris are 28 de ani.

In acelasi timp, alte 12 persoane au fost retinute in Belgia, la Bruxelles, Mons si Louvain.

Pe data de 9 septembrie, doi falsi jurnalisti, care detineau pasapoarte belgiene, au detonat explozibilul aflat intr-o camera video, in timpul unui interviu cu Massud, la Panshir (Afganistan). Massoud a decedat, ulterior, fiind grav ranit.

Cele 12 persoane arestate in Belgia si cei doi francezi sunt banuiti a fi membrii unei retele ce se ocupa cu falsificarea documentelor administrative, retea care i-ar fi ajutat pe asasinii lui Massud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.