Acasă Economic-Financiar De Sarbatori, Guvernul va concedia 9.500 de angajati din sectorul energetic

De Sarbatori, Guvernul va concedia 9.500 de angajati din sectorul energetic

DISTRIBUIȚI

Un numar de opt societati aflate in subordinea Ministerului Industriei si Resurselor (MIR) va trebui sa-si reduca, pana la sfarsitul anului, numarul de personal cu aproximativ 9.500 de anajati, potrivit ordonantei de urgenta pentru ratificarea Aranjamentului stand-by dintre Romania si Fondul Monetar International si a Memorandumului cu privire la politicile economice si financiare ale Guvernului Romaniei in perioada 2001-2002.

Potrivit actului normativ, numarul total de salariati in cele opt societati va fi monitorizat de catre FMI si nu va trebui sa depaseasca 123.439 de persoane la data de 31 decembrie 2001. Cele opt companii sunt Electrica, Termoelectrica, Transelectrica, Societatea Nationala a Carbunelui (SNC) Ploiesti, Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani, Remin Baia Mare, Minvest Deva si Compania Nationala a Lignitului Oltenia (CNLO).

In plus, aranjamentul cu FMI prevede ca fondurile de salarii agregate in 2001 pentru intreprinderile de stat monitorizate in cadrul acordului sa fie limitate la 44% din nivelul anual al fondului de salarii pe anul 2000, iar pentru anul 2002 cresterea fondului de salarii agregat pentru aceste societati sa fie limitata la 22% din fondul de salarii pe anul 2001.

Pentru societatile monitorizate, acordul stipuleaza si un plafon cumulat pentru fondul de salarii agregat. Astfel, pentru perioada ianuarie-decembrie 2001, acesta trebuie sa fie 40.700 miliarde de lei, plafon care constituie de altfel un criteriu de performanta in respectarea acordului. Pentru anul viitor, plafonul trebuie sa se ridice, in perioada ianuarie-decembrie, la 49.500 miliarde de lei.

Fondurile de salarii vor fi verificate lunar, iar Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale (MMSS) va raporta lunar FMI nivelul fondurilor de salarii si numarul de salariati pentru fiecare dintre intreprinderile monitorizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.