Acasă Actualitate Doua grenade defensive, in curtea unei scoli brasovene

Doua grenade defensive, in curtea unei scoli brasovene

DISTRIBUIȚI

Faptul ca grenadele erau absolut noi indreapta echipele de ancheta pe firul unui furt de munitie dintr-un depozit militar

Doua grenade gasite intamplator, la sfarsitul saptamanii trecute, in curtea Scolii Generale nr. 4, din Brasov, au pus in alerta echipele Inspectoratului Protectiei Civile si Inspectoratului Politiei Judetene. In urma cercetarilor efectuate, specialistii Protectiei Civile au stabilit ca cele doua instalatii explozive sunt noi si in perfecta stare de functionare. -Este aproape sigur ca cele doua grenade au fost furate dintr-un depozit de munitie. Ele au fost fabricate recent, sunt de provenienta romaneasca si ar fi fost deosebit de periculoase, mai ales daca vreun copil sau elev al scolii le-ar fi descoperit intamplator-, declara colonelul Constantin Chirila, comandantul Inspectoratului brasovean de Protectie Civila.

Prima grenada a fost descoperita joi dupa-amiaza, in timp ce elevii Scolii Generale nr. 4 se mai aflau inca in salile de curs. La nici o zi dupa aceasta descoperire, echipele Protectiei Civile au fost alertate de un apel care semnala descoperirea unei grenade similare in aceeasi zona, la doar 200 de metri de locul in care s-a gasit prima instalatie explozibila. Ambele grenade au ajuns in depozitul Inspectoratului de Protectie Civila, inainte ca eventuala lor detonare sa provoace o adevarata tragedie in curtea Scolii Generale nr. 4.

Specialistii spun ca grenadele descoperite la sfarsitul saptamanii trecute se incadreaza in categoria celor mai periculoase munitii din aceasta clasa. Grenadele defensive de mana au efect distructiv pe o raza de cel putin 200 de metri in jurul locului in care sunt detonate.

Reamintim ca, echipele Protectiei Civile au ridicat, cu doar cateva saptamani in urma, o alta grenada defensiva cu focos din zona restaurantului Ciucas. Faptul ca cele trei grenade erau absolut noi indreapta echipele de ancheta pe firul unui furt de munitie dintr-un depozit militar-, precizeaza colonelul Constantin Chirila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.