Acasă Actualitate Doua licee evacuate in urma unor false alarme cu bomba

Doua licee evacuate in urma unor false alarme cu bomba

DISTRIBUIȚI

In ciuda ordonantei de guvern prin care alarmele false cu bomba sunt drastic pedepsite, dupa atentatul de la -Jean Monnet-, la nivel national acestea au devenit principala distractie a dezaxatilor. O placere perversa de a crea panica si de a deturna atentia politistilor de la alte actiuni care implica un pericol real. Acest fenomen s-a dezvoltat mai ales pe fondul neputintei autoritatilor de a-i depista pe autori, data fiind lipsa de tehnica necesara. Lipsa unor exemple de pedepsire drastica a falsilor atentatori, coroborat cu faptul ca nici pana azi -teroristul- de la -Monnet- nu a fost prins nu fac decat sa incurajeze acesti indivizi cu probleme psihice. Numai ieri, doua licee din tara au fost evacuate in urma unor astfel de alarme.


O mie de elevi evacuati din Liceul constantean -Decebal-

Ieri, sute de elevi dintr-un liceu constantean au fost evacuati din cladire timp de 45 de minute din cauza unei alarme false cu bomba. Potrivit anchetatorilor, o voce a anuntat telefonic, la ora 10.30, ca in Liceul -Decebal-, din municipiul Constanta, a fost plasata o bomba. Apelul telefonic a fost primit la secretariatul liceului de catre bibliotecara unitatii de invatamant. Directorul institutiei, Florin Manoiu, a declarat ca a sesizat imediat dispeceratul politiei constantene, iar pana la venirea politistilor, pentru a nu produce panica in randul elevilor si al cadrelor didactice, nu a evacuat nici o persoana din cladire.

La sosirea pirotehnistilor, cei aproape 950 de liceeni si cei 64 de profesori au fost evacuati din cladire in jurul orei 11.10. Directorul institutiei a precizat ca, dupa finalizarea controlului, in jurul orei 12.25, cursurile au fost reluate. Florin Manoiu a mentionat ca este posibil ca acest anunt sa fi fost facut -din teribilism- de un elev al scolii. El a mai spus ca precedentele anunturi telefonice similare la institutia pe care o conduce au fost primite in anii 1995-1996.

Liceul -Nikolaus Lenau- din Timisoara, asediat de politisti

Tot ieri, dispeceratul Politiei Municipiului Timisoara a fost alertat, in jurul orei 11.30, de un barbat care anunta existenta unei bombe la Liceul -Nikolaus Lenau-, din centrul orasului. -La fata locului, s-a deplasat de urgenta o echipa de pirotehnisti care i-a evacuat pe elevi si pe profesori din liceu si a controlat intreaga cladire cu aparatura din dotare-, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Timis, Cornel Iures.

Directorul liceului, Ludwig Holzinger, a declarat ca reprezentantii institutiei au fost luati prin surprindere la aparitia politistilor, afirmand ca este pentru prima data cand astfel de amenintari sunt primite la dispeceratul politiei, si nu direct la unitatea de invatamant, ca la precedentele incidente. Holzinger a precizat ca, din luna decembrie 1997 pana in prezent, liceul respectiv a primit patru amenintari de acest gen. In momentul interventiei politistilor, la cursuri erau prezenti aproximativ 600 de elevi, acestia fiind evacuati din cladire in mai putin de 10 minute, echipele speciale controland intreaga scoala fara a descoperi insa ceva care sa le puna viata in pericol. Cursurile au fost reluate dupa o ora de la primirea telefonului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.