DISTRIBUIȚI

Debandada din sistemul sanitar continuă, pacienții non-COVID nu au acces la servicii medicale, iar spitalele sunt ținute goale ca spitale COVID. Medicii din două spitale din subordinea Primăriei Capitalei s-au adresat presei arătând că deși spitalele sunt goale, ei nu pot primi și trata pacienți non-COVID. În acest timp, în care pacienții români sunt refuzați pentru internare, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Adriana Pistol promite să aducă pacienți din Polonia.   

„Cand suntem de garda, telefonam mai frecvent la Serviciul de Ambulanta decat in orice alta parte, sa anuntam ca nu avem locuri pentru internarea pacientilor non-COVID. Pe bolnavii cu suferinta cardiaca,respiratorie, hepatica, etc nu ii intereseaza care este motivul pentru care nu sunt locuri. Ii intereseaza exclusiv ca se simt rau si nu pot fi internati.
Sunt aproape 14 zile de la ridicarea Starii de alerta. In Spitalul Clinic Coltea 52 de locuri in Sectia de Medicina Interna si Cardiologie si 8 locuri in ATI sunt dedicate in continuare zonei rosii. In aceste zone sunt internati: Zero bolnavi ATI-COVID de aproape 2 saptamani (spatiul neutilizat); 1-3 pacienti in Sectia de Medicina Interna, adica paturile destinate COVID. Speram intr-o cat de rapida decizie a conducerii spitalului in favoarea nevoilor de ingrijire ale populatiei si impotriva pierderilor financiare foarte mari legate de blocarea unei cincimi din paturile spitalului (aproximativ 58 paturi neutilizate). In mod sigur solicitarea inspectorilor DSPMB de revenire la zona verde ar avea un raspuns rapid, dat fiind ca este in vigoare si cu valabilitate pana la 31.12.2022 actul care asigura organizarea si structura spitalului, respectiv Autorizatia Sanitara de Functionare din 2020”, au transmis presei medicii de la Spitalul Colțea, Dr. Ilinca Savulescu-Fiedler, Dr. Adriana Gurghean, Dr. Dan Spataru, Dr. Corina Homentcovschi, Dr. Anca Mihailescu, Dr. Ana-Maria Vintila, Dr. Ioana Tudor, Dr. Roxana Siliste, Dr. Raluca Ciomag.

Revoltați, medici din Spitalul Malaxa au declarat pentru ziarul Curentul: „aveam înainte de pandemie peste 200 de paturi în care tratam multe mii de pacienți anual. De mai bine de un an am fost transformați în spital COVID și stăm cu paturile goale de peste trei luni. Sunt sub zece pacienți internați pe care îi tratează personalul medical care înainte se ocupa de 200 de bolnavi. E o bătaie de joc!”, ne-au declarat medici din Spitalul Malaxa.
Spitalul Colțea e condus de managerul Paul Iordache (foto stânga), medic epidemiolog, căruia i se zice „Clovnul”. Iordache a fost numit manager pe filiera PNL Sector 4 în vara anului 2021 de primarul Nicușor Dan, deși viceprimarul Horia Tomescu s-a opus numirii. În ianuarie 2022, numirea lui Iordache a fost prelungită, de data asta cu acordul viceprimarului Horia Tomescu, care l-a reevaluat pe Iordache cu ajutorul consilierei sale Oana Sivache, fostă PSD-istă de-a lui Adrian Țuțuianu, numai bună acum pentru USR-PLUS. Spitalul Malaxa e condus de un fost om de afaceri și fost candidat PSD la Parlament, absolvent de Medicină, Alexandru Mihai Ștefănescu (foto dreapta).
Cei doi manageri care nu vor sau nu sunt în stare să redeschidă spitalele pe care le conduc și pentru pacienții non-COVID sunt chiar prieteni de familie și în viața privată, nu doar în viața politică, unde PNL+PSD=LOVE.

3 COMENTARII

  1. Asa a fost si sputalul din ineu pana cand medicii au facut scandal. Medicii care s-au revoltat au fost hartuiti cu anchete, taieri de salarii si procese fictive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.