Acasă Actualitate Românii nu au acces în spitale iar Pistol promite să preia pacienți...

Românii nu au acces în spitale iar Pistol promite să preia pacienți din Polonia

DISTRIBUIȚI

Când ajung în funcții politice de conducere, românii par a-și pierde orice urmă de rațiune. Din cauză că multe spitale sunt încă ținute goale pentru câteva cazuri de pacienți cu COVID, accesul românilor neinfectați la servicii medicale este unul limitat. Românii au înțeles situația și nu au fost mișcări importante de stradă. Dar să ajungi să anunți că suntem pregătiți să importăm pacienți din țările vecine în special Polonia, deja frizează penalul. Sistemul sanitar românesc abia mai respiră dar, ca și în cazul COLECTIV, secretarii de stat din ministere și miniștrii aberează că putem aduce pacienți din alte țări. Sigur, de adus, îi aduce Arafat dar în ce spitale îi vor interna și în locul cărui român?

Chiar de pacienții români nu le mai pasă oficialilor din ministere? Visează că vor primi felicitări din ociident?

‘Suntem în legătură permanentă şi cu statele învecinate, în special Polonia, care are numărul cel mai mare de refugiaţi şi, în situaţia în care se impune, suntem pregătiţi şi să preluăm pacienţi spre a fi trataţi în România, dacă acest lucru va fi necesar.’, a spus secretarul de stat Adriana Pistol astăzi.

‘ Situaţiile în care partenerii noştri din Polonia decid că este nevoie de transfer cred că ţin de organizarea locală. În schimb, avem în mod deosebit, din ce am văzut până acum, pacienţi oncologici, în special copii care au nevoie de diverse tipuri de îngrijire medicală. O parte dintre aceştia au şi plecat din Polonia către alte state europene. Acest mecanism se face printr-o colaborare permanentă între statele învecinate Ucrainei şi sub coordonarea Comisiei Europene, iar pacienţii au dreptul să aleagă în ce ţară vor merge’, a explicat secretarul de stat.

Potrivit datelor oficiale, în prezent, sunt internaţi în spitalele din România 49 de pacienţi refugiaţi din Ucraina, cea mai mare parte dintre aceştia cu afecţiuni cronice.

‘În ceea ce priveşte numărul de solicitări la ambulanţă acesta se situează tot în jurul valorii de sub 100 de solicitări pe zi. (…) Am avut o uşoară creştere la începutul săptămânii a numărului de prezentări la unităţile de primi urgenţă, undeva la 180 – 200 de persoane care s-au prezentat. După care, o scădere din nou. Astăzi, ultimele cifre, 183 de persoane s-au prezentat pentru asistenţă medicală la unităţile de primiri urgenţă, marea lor majoritate prin mijloace proprii’, a precizat Adriana Pistol.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.