Acasă Actualitate Dovada că Olguța minte public: medicii NU sunt mai bine plătiți decât...

Dovada că Olguța minte public: medicii NU sunt mai bine plătiți decât miniștrii așa cum a susținut ministrul Muncii

DISTRIBUIȚI

Legea privind salarizarea unitară prevede ca toate salariile bugetare sunt calculate prin înmulțirea coeficientului stabilit în Anexela la L153/2017 cu salariul minim brut pe țară. Astfel, cel mai mare salariu îl are președintele României, respectiv 1900*12=22800 lei lunar, un ministru are 19950 lunar iar cel mai mare salariu de bază al unui medic este de 12500 lei, medicii specialiști având 9900 lei lunar.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că în urma măsurilor adoptate de actuala guvernare sistemul sanitar se află „în vârful piramidei salariale” şi a afirmat că la ora actuală medicii sunt „mult mai bine plătiţi decât miniştrii”.

„Acest an este special pentru întreg sistemul sanitar pentru că este prima oară când i se recunoaşte rolul pe care-l are în societate, în sensul că, deja, se află în vârful piramidei salariale. La ora actuală medicii sunt mult mai bine plătiţi decât miniştrii, de exemplu, e absolut adevărat ceea ce vă spun, credeţi-mă că ştiu foarte bine”, a mințit Lia Olguţa Vasilescu, luni, la la festivitatea de deschidere a anului universitar la Facultatea de Medicină din cadrul UMF Craiova.

Poate că unii medici care fac ore suplimentare ajung lunar să încaseze mai mulr decât un ministru dar acești oameni nu rup ușa la ora 16.00.

Ea le-a transmis studenţilor Facultăţii de Medicină din Craiova să se pregătească foarte bine în profesia aleasă, având în vedere că în următorii ani se va înregistra o concurenţă mult mai mare pentru ocuparea unui post de medic.

„Discutam zilele trecute cu miniştri din mai multe ţări din Uniunea Europeană care îmi spuneau că salariile, deja, sunt mult peste ceea ce şi-au permis să acorde în aceste ţări, şi mă refer aici la Ungaria, Croaţia, alte ţări din estul Europei. Deci, probabil, veţi intra în concurenţă chiar şi cu medici veniţi din aceste ţări, aşa cum, până acum, se întâmpla cu medicii noştri care mergeau să concureze pe locurile altora din ţări ale Uniunii Europene. (…) Vă invit aşadar să vă pregătiţi foarte bine şi vă urez mult, mult succes, în deschiderea anului universitar”, a mai declarat Olguţa Vasilescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.