Acasă Actualitate Pedepse de până la 22 de ani de închisoare în dosarul fostului...

Pedepse de până la 22 de ani de închisoare în dosarul fostului senator Butoane

DISTRIBUIȚI

Tribunalul București a dispus, după mai bine de 4 ani de când a început judecata, primele sentințe în dosarul în care este cercetat fostul senator Cezar Măgureanu. Fostul parlamentar a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, judecătorii dispunând ca acesta să lucreze 60 de zile în folosul comunității la biblioteca din Giurgiu sau in cadrul Giurgiu Servicii Locale SA.
Ginerele fostului senator, Sorin Adrian Gazdac, a primit o pedeapsa de 16 ani de inchisoare pentru mai multe infractiuni economice, iar Octavian Grecu, zis Butoane, la 11 ani de detenție, Drăgan Nicușor, fost director ANAF la 12 ani, Dumitru Andrei 5 ani și 3 luni cu executare, Ciucă George Cristian 10 ani de închisoare, Ivana Ionuț 10 ani, Marataș Neculai 14 ani, Rădină Mircea 14 ani, Sorin Stuparu 22 de ani, Petrescu Doina 17 ani, Chiripuș Ionuț Robert 12 ani, Cilibeanu Emil Marius 13 ani, Ferțu Ștefan Gabi 13 ani, Petre Vasile 9 ani, Vintilă Stelian 8 ani. Decizia nu este definitivă.

In acest dosar, procurorii DIICOT au trimis in judecata 54 de persoane juridice si 53 de persoane fizice, printre care se afla membri ai clanului Butoane din Giurgiu, fostul senator Cezar Magureanu si persoane din conducerea ANAF, prejudiciul fiind de 168 milioane dolari, infracțiunile fiind derularea unor operațiuni de import sau achiziții / livrări intracomunitare de bunuri, neînregistrarea în documentele contabile a operațiunilor realizate și / sau înregistrarea de operațiuni nereale, în scopul obținerii rambursării ilegale de TVA și eludării plății taxelor datorate bugetului de stat

Detalii despre dosarul penal AICI.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.