Acasă Actualitate Droguri cultivate in lanuri de porumb

Droguri cultivate in lanuri de porumb

DISTRIBUIȚI


Consumul de droguri in Romania a devenit un fenomen aproape imposibil de controlat. Cererea este din ce in ce mai mare, iar productia si desfacerea trebuie sa fie ca atare. Politistii de la Antidrog ai Centrului Zonal Alba au reusit in numai trei zile sa prinda patru persoane din judetul Sibiu, care detineau ilegal cantitatea totala de aproape patru kilograme de canabis, a declarat subcomisarul Tudor Grindean, seful CZCCOA Alba.

Un liceean vindea droguri -la sosea-

Ovidiu, in varsta de 17 ani, elev in anul al doilea la un liceu sibian, a fost prins acum cateva nopti, in flagrant, pe soseaua Alba Iulia, in timp ce avea asupra lui 28,89 grame de canabis. Drogul era portionat in 36 de doze, ambalate in pungi de plastic, canabisul fiind destinat atat consumului propriu, cat si comercializarii. Potrivit politistilor de la Antidrog, clientii erau in special colegi de liceu cu traficantul, suma ceruta pentru intreaga cantitate de canabis fiind de cinci milioane de lei. El le-a declarat ofiterilor de la CZCCOA Alba ca drogurile provin de la Gabi S., de 23 de ani, student in primul an la o facultate din Sibiu, iar banii rezultati din traficul cu droguri urmau sa fie impartiti intre cei doi parteneri. De altfel, in urma perchezitiei efectuate la locuinta acestuia au fost gasite alte trei doze de canabis, in greutate totala de 2,78 grame, precum si semintele rezultate in urma prelucrarii. Politistii de la Antidrog au mai stabilit ca -laboratorul- functiona la domiciliul studentului, care folosea pentru realizarea dozelor capacul unui recipient din plastic. Studentul a povestit ca, la randul lui, cumparase de la un necunoscut 40 grame de canabis, contra sumei de patru milioane de lei. Cei doi nu au voie sa paraseasca timp de 30 de zile localitatea de domiciliu, in baza unei interdictii emise de Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu. Ofiterii Centrului Zonal Alba impreuna cu politistii din Sibiu care i-au sprijinit pe parcursul intregii operatiuni continua cercetarile pentru a-l retine pe dealerul de droguri.

Consumator de droguri de la 14 ani

La numai trei zile, ofiterii CZCCOA Alba l-au retinut pe Alin R., in varsta de 17 ani, din Medias, fara ocupatie, care nici macar nu stia sa scrie, in timp ce incerca sa vanda cantitatea de 3,669 kilograme de canabis, pentru care cerea 400 de dolari americani. In urma cercetarilor, ofiterii CZCCOA au stabilit, de asemenea, ca Alin R. devenise deja dependent de canabis, tanarul drogandu-se inca de la varsta de 14 ani. El urma sa-i plateasca jumatate din suma lui Mircea B., de 41 de ani, fara ocupatie, din Medias, distribuitorul drogurilor, dupa ce canabisul era valorificat. Politistii de la Antidrog au gasit la domiciliul barbatului alte 278 grame de canabis. Ofiterii au descoperit ca planta propriu-zisa era cultivata de Mircea B, in lanul de porumb. Din intreaga cantitate de canabis confiscata in cele doua cazuri ar fi rezultat aproximativ 6.500 de joint-uri, care ar fi valorat cel putin 325 milioane de lei, daca erau vandute pe piata neagra. Toate persoanele implicate in traficul cu droguri sunt cercetate in stare de libertate sub acuzatia de detinere de droguri si risca o condamnare cuprinsa intre 3 si 12 ani, cu un plus de pedeapsa pentru Mircea B., deoarece a implicat minori in tranzactiile cu canabis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.