Acasă Sport Urzica si Dragulescu au cucerit aurul mondial

Urzica si Dragulescu au cucerit aurul mondial

DISTRIBUIȚI

Campionatele Mondiale din Ungaria au confirmat ca gimnastica noastra trece prin momente delicate. Desigur, ne referim la cea feminina, pentru ca baietii salveaza onoarea acestui sport care ne-a adus atatea satisfactii. Sa speram ca la fete nu este vorba decat de ora schimbului de generatii si nu peste multa vreme vom avea din nou sportive in stare sa se bata pentru suprematie. La Debrecen, Andreea Raducan a ratat competitia care ar fi trebuit sa insemne un frumos apus de cariera. Prea multi s-au grabit sa o puna la zid, uitand cu o uimitoare viteza ce a reprezentat ea in gimnastica romaneasca. Andreea nu a prins un loc in ultimul act al intrecerii la barna, de ieri, dar ea ramane un nume de referinta in sportul nostru. In finalele de sambata, singura gimnasta din lotul deplasat de Octavian Belu in Ungaria care a urcat pe podium a fost Oana Petrovschi. Ea s-a prezentat foarte bine in concursul la paralele, pana nu de mult -un cosmar- pentru reprezentantele noastre, si a obtinut medalia de argint, cu nota 9,525. Medalia de aur a revenit, surprinzator, gimnastei Courtney Kupets, din Statele Unite, care a primit nota 9,550, in timp ce pe treapta a treia a podiumului a urcat Ludmila Ejova – 9,375. Prezente romanesti si in finala la sarituri, insa fetele noastre nu au ajuns la medalii. Petrovschi s-a clasat a patra – 9,362, in timp ce Sabina Cojocar a terminat pe locul cinci, cu 9,337. Titlul mondial a fost castigat de rusoaica Elena Zamolodcikova.

Imnul Romaniei s-a facut auzit la Debrecen datorita excelentelor evolutii ale lui Marius Urzica si Marian Dragulescu, care au fost rasplatite de arbitri cu note care le-au adus aurul mondial. Marius Urzica a obtinut cel de-al treilea sau titlu suprem in proba de cal cu manere, dupa victoriile din 1994 si 2001. El a ocupat prima pozitie in clasamentul final al probei, cu nota 9,787, devansandu-i pe chinezul Xiao Qin (9,750) si pe japonezul Takehiro Kashima (9,687). Tot in cadrul finalei la cal cu manere, romanul Ioan Suciu s-a clasat pe locul sase, primind nota 9,625, la egalitate cu rusul Nikolai Kriukov.

La randul sau, Marian Dragulescu a obtinut medalia de aur la sol, cu nota 9,712, devansandu-l, la mare lupta, pe spaniolul Gervasio Deferr (9,700) si pe bulgarul Iordan Iovtcev (9,675). De asemenea, Ioan Suciu s-a clasat pe locul sase, cu nota 9,562, la egalitate cu ucraineanul Roman Zozulia.

Aseara s-au desfasurat celelalte finale: sarituri, paralele si bara fixa (masculin), barna si sol (feminin).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.