Acasă Actualitate Drulă a restricționat certificatul de siguranță al operatorului feroviar al cărui mecanic...

Drulă a restricționat certificatul de siguranță al operatorului feroviar al cărui mecanic băut a accidentat un tren staționat

DISTRIBUIȚI

Operatorul privat al cărui tren a provocat accidentul de noaptea trecută, de la Fetești, nu va mai putea efectua operațiuni de transport feroviar ca urmare a restricționării certificatului de siguranță, anunță ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

„Cu siguranța feroviară nu are nimeni dreptul să se joace. Tocmai am încheiat o ședință de urgentă cu autoritățile din sistemul de siguranță feroviară. Concluziile sunt următoarele: operatorul privat al cărui tren a provocat accidentul de noaptea trecută, de la Fetești, nu va mai putea efectua operațiuni de transport feroviar ca urmare a restricționării certificatului de siguranță. Autoritatea pentru Siguranță Feroviară va declanșa controale la operatorii de transport feroviar de marfă și de călători, în care va verifica respectarea normelor de siguranță. La nivelul ministerului va fi elaborat un nou act normativ, care va înăspri sancțiunile pentru încălcarea normelor de siguranță atât pentru operatori, cât și pentru personalul acestora. Vineri, am convocat la minister reprezentanții tuturor operatorilor de transport feroviar de marfă și călători licențiați”, spune, joi, pe Facebook, ministrul Cătăin Drulă.

1 COMENTARIU

  1. Domnule ministru, in domeniul dumneavoastra de responsabilite exista in epoca de dinainte de 1989 un domeniu de activitate dedicat sigurantei transporturilor unde cei mai buni specialisti – atentie nu politruci, se ocupau in mod profesionist pe fiecare linie de munca – feroviar, rutier, aerian, naval citez cu @prevenirea @ oricaror actiuni sau inactiuni care aduc atingere sigurantei pe lina transporturilor.
    Sau poate ca sunt un nostalgic si ai dumneavoastra colegi de partid sau alianta politica au procedat la privatizarea sau in temeni pentru useful idiots o asa zisa externalizare a serviciilor de control si reglementare in domeniul strategic al transporturilor din aceasta tara pe care in teorie ar trebui sa fiti cel putin loial intereslor statului roman.
    Si o intrebare concreta din partea unui platitor de taxe si impozite la bugetul statului roman, dumneavoastra ca ministru al transporturilor ce ati initiat concret pentru a preveni aceste fapte cu tenta penala la toate companiile ce activeaza pe calea ferata din statul numit Romania, indiferent de tipul de capital – stat privat .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.