Acasă Actualitate Drulă a sesizat DNA în cazul blocării metroului

Drulă a sesizat DNA în cazul blocării metroului

DISTRIBUIȚI

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a depus vineri o plângere penală la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului bucureștean astăzi, pentru următoarele infracțiuni:

-zădărnicirea combaterii bolilor
-abuz în serviciu
-trafic de influență
-folosirea funcției pentru favorizarea altor persoane
-folosirea de către liderii sindicali a influenței și autorității în scopul obținerii de bani, bunuri și foloase necuvenite
-șantaj
-infracțiuni contra siguranței circulației pe căile ferate
„Cerem procurorilor să identifice persoanele către care să ne îndreptăm pentru a recupera banii în instanță civilă. Prejudiciul este în curs de cuantificare. Acțiunea ilegală a unui grup mafiot de a lua un oraș ostatic nu poate rămâne fără un răspuns ferm din partea autorităților și din partea justiției. Metroul trebuie eliberat și trebuie să revină în circulație. Abia atunci se poate organiza un dialog adevărat despre problemele metroului. Conturile grase ale firmei controlate de Ion Rădoi nu sunt un subiect legitim de dialog și nici nu trebuie alimentate din vistieria statului.”, spune Drulă

5 COMENTARII

 1. Dupa 1990 pana astazi sindicatul de la Metrou s-a comportat ca un patron al Metroului Bucuresti,un patron care a venit mereu cu pretentii si santaje asupra adevaratului patron(Statul Roman)deci fiecare roman nu doar bucuresteni a cotizat”uni mai mult alti mai putin”la constructia Metroului Bucuresti dupa care o gasca de infractori care se cred destepti au pus stapanire pe propritatea statului Roman.
  Felicitari domnului ministru al transportului si guvernul Catu pentru ca dupa 30 de ani de la revolutia confiscata de nea Nelu impreuna cu comunisti si securisti lui(pentru ca dupa parerea mea in Romania a fost o revolutie pana la fuga cu elicoptreul a lui nea Nicu impreuna cu odioasa lui sotie)a avut curajul sa se ia la tranta cu mafia lui Ion Radoi.
  Eu sper ca ministrul sa reuseasca in lupta asta cu mafioti de la Metrou,am spus cu mafioti pentru ca majoritatea angajatilor sunt oameni normali,nu toti angajati de la Metrou sunt niste mafioti care se folosesc de aceasta investitie a Statului pentru ca sa loveasca Statul de drept.

  • Stimabile….Peste tot în lumea civilizată există doi parteneri sociali care coexistă, dialoghează, negociază: patronatele(public sau private) și sindicatele.
   Ambele au interese, dintre cele mai diverse ca natură.
   Când patronatele, indiferent de natura lor, public sau privat, vor ceva, negociază. Și astfel stabilesc, dacă pot, taxe mai mari, impozite mai mari, salarii mai mici… Dar negociază. Cu partenerii sociali. Sindicatele.
   La fel, când sindicatele vor ceva, negociază. Taxe mai mici, impozite mai mici, salarii mai mari… Negociază. Cu partenerii sociali. Patronatele, indiferent de natura lor.
   Urmare a negocierii partenerii sociali ajung la un compromis.
   Asta în lumea civilizată.
   La noi nu. La noi dacă un partener social, respectiv sindicatele, cere ceva atunci cu ele nimeni nu negociază. Liderii și membrii de sindicat sunt batjocoriti, umiliți public, dați afară din serviciu…
   Nu se negociază.
   Asta ca să nu mai spunem că la privat in general, contrar legii, este interzis să faci sindicat dacă vrei să faci ești dat afară imediat prietenii știu
   Mai avem până înțelegem filosofia dialogului social real. In democrație.
   Încă nu suntem în lumea civilizată, nici din acest punct de vedere.
   PS apropo de interesele celor doi parteneri sociali (patronat ori sindicat) dacă acestea contravin legii, cel ce încalcă legea trebuie să răspundă.
   Musai. Regula e valabilă pentru ambii. Nu doar pentru sindicate, si asta pentru că „statul patron” atunci când abuzează el nu răspunde niciodată, pentru că are parchetele la el.

   • Da mai Jules Verne,din cauza abuzurilor statului in calitate de patron asupra sindicatului de la Metrou are el statul adica un profit mai mare decat orice supermarchet din Romania de pe urma Metroului,iar o caserita de la metrou,un om de serviciu sau orice angajat de la Metrou are salariul mult mai mic decat muncitori cu studii,calificari si atributii similare din alte societati de transport,comert,ect,pentru ca statul a imvestit miliarde de dolari pentru constructia si functionarea Metroului dar odata intrat in circulatie statul a si castigat o gramada de bani de la Metrou in principal pentru ca a tinut salariile muncitorilor de la Metrou la un nivel foarte mic fara sa stea la discutie cu reprezentanti sindicatului Metrou.
    Hai ca am imceput sa le plang de mila lui Radoi si oamenilor pe care ii reprezinta.

     • Bai anonimule nu mor eu de grija salariatilor de la Metrou ci doar i-am raspuns lui Jules Verne care spunea pe aici cun se fac negocierile dintre patron si sindicat,adica atata timp cat Radoi era bara-bara cu fostul sau fosti directori de la Metrou totul era in ordine se mai si lauda ca el stie sa negocieze fata de alti lideri sindicali,acum cand a venit un director care vrea sa faca ordine bazat pe acte asta nu este bun.
      Eu cred in cifre mai anonimule si matematica este simpla,daca eu ii aduc patronului bani mai multi prin munca mea atunci pot sa ii cer marire de salariu daca nu deunde sa imi mareasca ala leafa,sau poate sa imi mareasca pana da faliment si si-a pirdut si el bani si eu locul de munca dar pentru tine care te-ai obisnuit cu pomana socialista e greu sa intelegi asta si mergi pe idea”pe mine nu ma intereseaza daca tu statule care esti patronul Metroului ai bani sau nu,mie imi dai salariu meu pentru ca cu naravul asta m-ai invatat si nu o sa spui tu acuma ca s-a terminat cu pomana socialista”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.