Home Actualitate Dumitru Coarnă, singurul deputat care nu a votat pentru ca traficul de...

Dumitru Coarnă, singurul deputat care nu a votat pentru ca traficul de minori, violul, sclavia şi tortura să nu se mai prescrie

DISTRIBUIŢI

Camera Deputaţilor a adoptat joi, decizional, cu 293 de voturi din 294 de deputați prezenți, un proiect de lege care aduce modificări Codului penal în sensul în care sclavia, traficul de persoane, traficul de minori, violul, proxenetismul, agresiunea sexuală, actul sexual cu un minor şi tortura nu se mai prescriu. Singurul deputat care nu a votat a fost Dumitru Coarnă, intrat în Parlament pe listele PSD.

Dumitru Coarnă a lucrat înainte de 1989 ca electrician la  Giurgiu după care a devenit șef de post în județul Călărași, la 34 de ani și-a luat permis de conducere, iar în 2006, la vârsta de 42 de ani a absolvit o particulară de Drept.

Citește și Un ONG condus de șeful poliției locale Sector 2 mai tare și decât Dumitru Coarnă

„Autorii acestor infracţiuni grave vor răspunde penal, indiferent de termenul care a trecut de la săvârşirea faptei. Parlamentul a votat în acest sens. Este un alt semnal important care confirmă că pentru actuala majoritate, siguranţa oamenilor, în special a minorilor, este o prioritate. Şi şansa României de a nu mai avea cazuri de genul celor de la Ţăndărei sau cauze de genul Al-Nashiri contra României, dar şi de a nu mai vedea ţara noastră în top la capitolul agresiuni sexuale împotriva minorilor sau la numărul de per-soane traficate”, a afirmat senatoarea PNL Alina Gorghiu, una dintre iniţiatoarele proiectului, printr-un comunicat de presă. Ea a adăugat că a iniţiat această propunere legislativă, alături de alţi colegi liberali, pentru a asigura dreptul la îndeplinirea actului de justiţie pentru victimele unor astfel de infracţiuni. „Proiectul legislativ votat azi în camera decizională, şi mulţumesc colegilor deputaţi pentru solidaritate, l-am iniţiat împreună cu Iulia Scântei şi Andronache Gabriel, cu un scop precis: de a asigura dreptul la îndeplinirea actului de justiţie pentru victimele infracţiunilor menţionate. Pe lângă trecerea unor fapte penale grave în sfera infracţiunilor imprescriptibile, proiectul instituie pedepsirea cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani, a celor care nu denunţă faptele de agresiune sexuală, de trafic şi exploatare săvârşite împotriva minorilor. Se elimină astfel situaţiile în care termenele de prescripţie se împlinesc înainte ca dosarele să poată fi soluţionate, iar autorii pedepsiţi”, a completat Gorghiu. Senatoarea PNL precizează că erau necesare asemenea modificări. „Era nevoie de aceste modificări în Codul penal. Pentru că victimele necesită o atenţie sporită din partea legiuitorului. Ne-am asumat că vom face legi bune. Şi ne ţinem de promisiune!”, a conchis Alina Gorghiu.

Legea merge la promulgare.

Citește și Deputatul PSD Dumitru Coarnă, obligat de instanţă să-i plătească poliţistului Radu Gavriş 5.000 de euro daune morale

8 ARII

  1. Despre victimele torționarilor nu au spus cum o să fie reabilitate ,nu sunt ajutate . Tot torționarul primește pensie de drept pentru că a torturat oameni nevinovați .

  2. Cine sunt ocrotitorii clanurilor si a retelelor de tot felul de pe teritoriu Romaniei daca nu elemente din polotie , politica si justitie . Trebuie intrebat care sunt primcipiile aparate de Coarna , cand a votat Nu. La pensia lui speciala , in mod normal nu ar trebui sa mai aiba alte activitati decat , slujirea cu credinta a propriului popor .
    Dar daca iese banul ?!

  3. Ar fi necesar in opinia mea ca dumneavoastra ca Redactie sa luati un punct de vedere direct de la Dumitru Coarna pentru a ne informa si asupra motivului care l a determinat sa abordeze votul in cauza pentru a ne informa direct si pe noi cetatenii.
    Va multumesc !!
    Cu stima

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.