Acasă Actualitate După ce a anunțat că va candida la Primăria Capitalei, Firea l-a...

După ce a anunțat că va candida la Primăria Capitalei, Firea l-a zburat azi pe Stanoevici de la conducerea Circului

DISTRIBUIȚI

Firea l-a demis luni pe Bogdan Stanoevici din funcția de director al Circului Metropolitan București. Pe 25 ianuarie Stanoevici anunțase că va candida la Primăria capitalei în tandem cu Neculai Onțanu, candidat pentru Sectorul 2. Oficial, Firea spune că demiterea a avut loc deoarece Corpul de Control a identificat un „management defectuos” și folosirea ineficientă a fondurilor publice. Firea nu spune când a avut loc controlul dar se pare că răzbunătoarea l-a ținut ceva timp la sertar, păstrându-l pe catastrofalul Stanoevici în fruntea Circului. Ziarul Curentul a dezvăluit de jumătate de an că Stanoevici și Ladoși au regizat niște spectacole penibile la Circ, cântăreața de 50 de ani expunându-și chiloțeii și supraponderabilitatea în niște așa-zise acrobații.

„Măsura a fost luată în baza unei misiuni de control efectuate de Corpul de Control al Primarului General, din care rezultă un management defectuos la nivelul instituției conduse de Bogdan Stanoevici, atât în calitate de angajator, cât și în calitate de ordonator terțiar de credite”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Conform raportului, „în decursul anilor 2017 – 2018, au fost achiziționate trei producții artistice din străinătate în valoare totală de 595.000 euro, care au adus încasări totale de doar 52.000 euro, deși managerul are ca atribuție principală ‘urmărirea modului de realizare a veniturilor proprii programate și găsirea de soluții pentru creșterea acestora”.

Din analiza modului în care au fost încheiate aceste contracte s-au constatat mai multe deficiențe, iar acestea sunt, potrivit Primăriei:

– nu a fost prezentată modalitatea prin care s-a ajuns să fie ales producătorul extern;

– contractele externe sunt semnate doar de managerul instituției și nu prezintă viza de control financiar preventiv propriu și nici viza de legalitate juridică.

Deși existau posturi vacante în organigrama Circului Metropolitan București, Stanoevici a preferat să lucreze pe contracte de colaborare: în 2018 au fost încheiate „contracte de colaborare, atât cu colaboratorii externi cât și cu proprii angajați: 1.138 contracte de colaborare încheiate în baza Legii nr. 8/1996 și în baza Codului Civil pentru care s-a achitat suma de 5.786.668 lei, la un nivel al veniturilor nete încasate de numai 3.032.612 lei”.

„S-a constatat o folosire „ineficientă și neeficace a fondurilor publice fără a exista o corelație cu respectarea principiilor necesității, oportunității, legalității și regularității, conform legii”, spune sursa citată, redând pasaje din raportul Corpului de Control.

„Misiunea Corpului de Control al Primarului General, demarată în luna noiembrie a anului trecut, nu are implicații politice, nu are nicio legatură cu candidatura domnului Bogdan Stanoevici la alegerile prezidențiale sau/și locale, aceste acțiuni desfășurându-se constant, la toate instituțiile din subordinea Primăriei Capitalei, conform legii”, mai explică municipalitatea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.