DISTRIBUIȚI

Ambasadorul României la Londra, fostul senator PSD Dan Mihalache, consacrat după ce a fost surprins dormind la o reuniune internațională din Serbia, ne face de rușine și în Marea Britanie în timp ce sute de mii de români încearcă să fie impecabili în țara de adopție. The Times scrie în ediția sa electronică de azi că deși Înalta Curte din Marea Britanie a emis un ordin de plată pentru România de aproape 75.000 de lire pentru chiria unei case de lux din Hyde Park unde pe banii contribuabililor români Dan Mihalache s-a lăfăit pentru o chirie de 12.000 de lire pe lună, acesta a refuzat să achite datoria. Proprietarul, Christopher Christos, 67 de ani, din Kensington, a declarat pentru The Times „că diplomații bucureșteni se consideră „de neatins” din cauza imunității lor diplomatice.” Ambasada României a închiriat proprietatea de pe strada Hyde Park 18 din Londra, între aprilie 2008 și aprilie 2019 iar proprietarul a trimis un ordin de evacuare a lui Mihalache în decembrie 2018. Mihalache a refuzat să evacueze clădirea și a continuat să locuiască acolo până în aprilie refuzând să plătească și utimele luni de chirie.
Câtă nesimțire! Mihalache a invocat o înțelegere verbală cu proprietarul și nu a mai plătit chiria începând cu noiembrie 2018:

„Ambasadorul României la Londra și proprietarul clădirii aveau un gentleman’ s agreement din iunie 2018 privind încheierea contractului. În urma acestei înțelegeri, proprietarul a fost anunțat în scris de Ambasada României despre terminarea contractului, cu o perioadă de grație de trei luni. În timpul acestei perioade de trei luni, ambasada României a continuat să plătească chiria pentru proprietatea respectivă, potrivit înțelegerii. Proprietarul nu ne-a informat cu privire la vreo schimbare a poziției sale, astfel că decizia sa de a ignora terminarea înțelegerii și să reclame o încălcare a termenilor contractului este surprinzătoare. La finalul celor trei luni, ambasada României a eliberat spațiul după relocare”, a transmis Ambasada României pentru The Times.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.