Acasă Actualitate VIDEO Robert Ionescu: După ce a fost blocat de turci, primul transport...

VIDEO Robert Ionescu: După ce a fost blocat de turci, primul transport cu un milion de măşti de protecţie şi 30.000 de combinezoane a ajuns la Unifarm

DISTRIBUIȚI

Primul transport cu un milion de măşti de protecţie şi 30.000 de combinezoane a ajuns, joi, în ţară adus de BSG Business Select SRL, furnizor al Unifarm. Acestea vor fi distribuite spitalelor de boli infecțioase din țară. Măștile de protecție și combinezoanele care au ajuns, joi, în România vor fi distribuite cu prioritate spitalelor de boli infecţioase din ţară. Transportul a fost blocat de Turcia la granița turco-bulgară timp de opt ore. A fost nevoie de intervenția autorităților din Ministerul de Externe, ministrul Bogdan Aurescu ducând negocieri dure pentru a debloca acest

transport. Filmarea este realizată de Robert Ionescu, administratorul firmei Akyle Security SRL, implicat în transportul echipamentelor, care a asigurat și suportul juridic internațional al importului și a cărui voce se și aude pe fundal.

„Am întâmpinat probleme de blocare a TIR -ului în vama turcă, dar cu sprijinul MAE , MI şi al domnului premier am reuşit să le aducem în ţară, de la vama Giurgiu convoiul a fost preluat de un echipaj al Ministerului de Interne care i-a creat culoar până la UNIFARM”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Adrian Ionel, director general Unifarm.

„Marfa trebuie împărţită în primul rând în centrele speciale de tratare a coronavirusului, apoi în toate celelalte spitale, instituţii critice, pacienţi critici şi apoi către populaţie în farmaciile cu regim deschis”, a mai spus Ionel.

Potrivit directorului general Unifarm, de joi vor veni în fiecare zi în ţară TIR-uri cu echipamente şi materiale sanitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.