Acasă În Lume De la lingurița lui Teodosie la iranienii care ling gardul mormântului unui...

De la lingurița lui Teodosie la iranienii care ling gardul mormântului unui imam convinși că nu vor lua coronavirus

DISTRIBUIȚI

În plină pandemie de coronavirus la slujba de duminică 15 martie de la catedrala din Constanța care a fost ținută afară și a adunat peste o sută de credincioși, arhiepiscopul Teodosie a împărtășit cu aceeași linguriță sute de oameni.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a declarat că toţi cei care se tem că se pot îmbolnăvi din cauză că au primit împărtăşania cu aceeaşi linguriţă pot rezolva această problemă dacă discută cu duhovnicul lor.

„Referitor la linguriţa folosită la împărtăşire, Patriarhia Română a emis un comunicat de presă în care a arătat că cei care sunt în temeri, au dubii sau conştiinţa neliniştită în ce priveşte venirea la sfânta împărtăşanie, să meargă şi să discute cu duhovnicul lor. Pe această linie merge şi Arhiepiscopia Tomisului. Cei care au această problemă să meargă să vorbească cu duhovnicii şi lucrurile se vor rezolva de la caz la caz”, a spus Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Jurnalistul de la Europa Liberă, Dan Alexe, cineast și lingvist vorbitor de 20 de limbi străine, a explicat pe contul său de Facebook că „atunci când Înalt Preasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul de Constanța, a împărtășit 100 de oameni cu aceeași linguriță, el n-a făcut altceva decât ce fac în Iran cei care merg la mormântul Imamului Reza, unde, dacă lingi gratiile metalice ale cavoului, ești apărat de coronavirus. Metalul sfânt al gratiilor te imunizează la fel cum o face și metalul sfințit al linguriței la noi.”, scrie Dan Alexe. Vedeți filmul postat de jurnalist

Atunci când Înalt Preasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul de Constanța, a împărtășit 100 de oameni cu aceeași linguriță,…

Publicată de Dan Alexe pe Miercuri, 18 martie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.