Acasă Actualitate După eșecul administrației Firea din 2020, Nicușor Dan anunță suprasubscriere la obligațiuni...

După eșecul administrației Firea din 2020, Nicușor Dan anunță suprasubscriere la obligațiuni municipale

DISTRIBUIȚI
Munca depusă într-un an și jumătate la Primăria Capitalei de primarul Nicușor Dan începe să dea roade, Primăria Capitalei finalizând emisiunea de obligațiuni municipale în valoare de 555 milioane lei.
„Menționez că emisiunea a fost suprasubscrisă de peste două ori, suma totală a ofertelor fiind 1,2 miliarde lei.
Asta înseamnă că, după luni de muncă asiduă (care din păcate nu este foarte vizibilă), am recâștigat încrederea pieței financiare. Amintesc că în 2020 Primăria Capitalei a trăit rușinea istorică de a nu putea refinanța obligațiuni municipale de 555 milioane lei, fiind salvată în ultimul moment de BERD.
Printre cumpărătorii obligațiunilor se află bănci importante, fonduri de investiții și fonduri de pensii, în total 21 de investitori. Obligațiunile emise au scadența la 10 ani și o rată anuală a dobânzii de 7,33%, foarte bună pentru municipalitate în actualele condiții de piață
Mulțumesc investitorilor pentru încrederea în viitorul Bucureștiului și în potențialul său de a se dezvolta. Mulțumesc partenerilor de la BRD și Raiffeisen Bank pentru facilitarea emisiunii de obligațiuni.” anunță Primarul General, Nicușor Dan.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua,
    Ce va impiedeca ca edil al municipiului Bucuresti sa faceti o conferinta de presa, in care sa devoalati nazdravniile cu bani publici la care s-a dedulcit doamna Gabriela Firea Pandele si gasca afiliata din PSD, este cea mai buna ocazie pentru ca locuitorii capitalei sa fie informati corect despre banii primariei generale a Romanieii !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.