Acasă Actualitate E oficial: Vicepreședintele SUA Joe Biden vine în România. Vezi pe ce...

E oficial: Vicepreședintele SUA Joe Biden vine în România. Vezi pe ce dată!

DISTRIBUIȚI

Vicepreşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, va efectua vizite în România şi în Republica Cipru în perioada 20-23 mai, pentru a discuta în principal despre criza din Ucraina, anunţă Casa Albă, citată de AFP. În cursul acestui miniturneu, „vicepreşedintele Biden va discuta cu liderii celor două ţări despre reacţiile comunităţii internaţionale la intervenţia militară ilegală a Rusiei în Ucraina şi la acţiunile destabilizatoare” ale Moscovei, precizează Preşedinţia Statelor Unite.

„Vicepreşedintele Biden va discuta şi despre necesitatea aprofundării legăturilor economice” cu România şi R.Cipru, în special în cadrul Acordului de liber-schimb SUA – UE, aflat în curs de negociere, continuă Casa Albă. Guvernul de la Nicosia a exprimat nemulţumire pentru sancţiunile economice impuse Rusiei, subliniind că aceste măsuri îi distrug economia. Biden ar urma să discute cu preşedintele cipriot Nicos Anastasiades şi despre negocierile sub egida ONU în vederea reunificării Insulei Cipru.

 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că i-a făcut o invitaţie vicepreşedintelui SUA, Joseph Biden, pentru a veni în România, precizând că va veni şi şeful Pentagonului, dar nu a dorit să spună când va fi această vizită, pentru că s-a decis ca anunţul să se facă simultan cu Casa Albă. „Eu am făcut o invitaţie vicepreşedintelui Biden să vină în România, a dat o dată, dar am decis să dăm simultan comunicatele legate de această vizită”, a spus şeful statului. Traian Băsescu nu a dorit să spună când va avea loc această vizită, precizând că „este o chestiune de securitate”, dar a precizat că va veni şi şeful Pentagonului. Potrivit şefului statului, reprezentanţii Statelor Unite ale Americii doresc să îşi facă obligaţiile de parteneri strategici faţă de România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.