Home Actualitate e-Romania ministrului Gabriel Sandu e-Jale

e-Romania ministrului Gabriel Sandu e-Jale

DISTRIBUIŢI

Marea strategie e-Romania lansată cu surle și trâmbițe de Ministerul Comunicațiilor s-a dovedit pe loc și fără drept de apel un mare e-fâs de două parale. Într-o țară aflată pe primele locuri în lume la capitolul informatică avem parte de un ministru al Comunicațiilor care se lansează pe IT fără a avea habar de nimic, fără a cunoaște domeniul sau măcar vocabularul elementar. Rezultatele sunt pe măsură. E-Romania este o varză, o ciulama informatică, iar lansarea în sine este un exemplu de PR pe dos și de contra reclamă a României care ar trebui studiat (și) la SNSPA, izvorul „experților“ din jurul ministrului Gabriel Sandu. Culmea lansării a fost introducerea ministrului într-un jalnic clip de prezentare rulat pe TVR, care numai la e-Romania nu te îmbia. Un individ mătăhălos, hipopotamic, cu o voce gângavă și o figură indecisă te invită la nu-știu-ce, amintind cumva de alt celebru ministru – fostul Păcuraru – care invita tineri pe chat să le arate cât de erectă e-Romania.
Reclama este cică pentru a ilustra strategia ministerului de racordare la net a tuturor resurselor și instituțiilor României, însă pare mult mai degrabă un clip creat exclusiv pentru mai buna popularizare a ministrului.
Acesta a devenit brusc preocupat de imaginea sa după ce a dat reject majorității jurnaliștilor care i-au adresat întrebări, în ultimele șase luni, jurnaliști între care se numără și cei de la „Curentul“.
Gabriel Sandu a fost grav atins la imagine după ce o publicație tabloidă l-a „popularizat“ firitisindu-se zglobiu de mânuță cu mai tânăra sa șefă de cabinet, fată simpatică de altfel, însă plătită de contribuabil , ceea ce nu o mai face atât de simpatică câtă vreme treaba ei principală este să stea în poala ministrului. Dacă fătuca era expertă și în altceva decât în activități ministeriale amoroase poate e-Romania ar fi arătat altfel. Proiectul în sine este mai mult decât bine venit și privește nevoi strategice ale țării.
Astfel, e-Romania ar trebui să fie, conform prezentării oficiale, un „portal care reprezintă imaginea oficială a României în plan intern și internațional, care reflectă imaginea nedisimulată a României în spațiul virtual. Abordarea accesibilă, directă își propune să crească atractivitatea României și să ofere un aport de încredere țării noastre. Portalul ar mai fi „o viziune unitară pentru crearea unui sistem național coerent și integrat pentru serviciile publice online dedicate cetățenilor și mediului de afaceri conceput pe două dimensiuni: informațională (date generale despre istorie, geografie, structura administrativă, demografie, cultură și religie, educație, sănătate, justiție, turism) și operațională (servicii online, în timp real, pentru cetățeni și companii, plata impozitelor și taxelor, obținerea documentelor de stare civilă, a cazierului judiciar și a unor autorizații)“.

Amatorism și furăciune

Mai urmează enorm de mult bla bla bla, dar nimeni nu a răspuns unor întrebări elementare: cine a plasat, la vedere, în logo-ul portalului, sigla cunoscutului browser Internet Explorer, siglă care aparține Microsoft, care valorează probabil zeci de milioane de euro și care a fost pur și simplu furată de „experții“ Ministerului, cine a conceput penibila spârcâială tricoloră care vrea să fie logo-ul ce reprezintă România, în urma cărei consultări publice s-a intromisionat ministerul în tema brandului România fără a avea vreo expertiză, cât a costat jalnicul clip televizat, cine este autorul real al acestor tâmpenii, cine a plătit și cât și cui pentru așa-zisul „produs de prezentare internațională a României“?
Mesajul care deschide portalul sună astfel: „Portalul e-România este gata de lansare și pregătit pentru a primi vizitatorii și disemina informații către publicul larg“, mai jos însă, cu scris roșu intens, este afișat următorul mesaj în totală contradiție cu headerul: „Informațiile conținute în portal sunt înscrise numai pentru a demonstra funcționalitatea acestuia“. Adică, la mișto?
Pentru că genialul ministru al comunicațiilor nu s-a învrednicit să salveze sau să cumpere din timp numele de domeniu e-Romania, lansarea brandului „e-Romania“ a
fost din start viciată, accesul făcându-se pe romania.gov.ro., ca atare la căutarea lui „e-Romania“ duce în cu totul altă parte. Evident, ministrul Comunicațiilor lucrează pe goagălul lui Vanghelie de vreme ce nu a înțeles nici măcar importanța identificării și indexării corecte a numelui de „e-Romania“.

e-Romania MCSI-ului creează probleme diplomatice României

Prima pagină a noului grandios portal care va salva imaginea României de prăfuială și sictir are la vedere o pseudo-hartă a Uniunii Europene în care apar țări din afara UE sau anti-UE de-a dreptul ca Elveția, Norvegia, Islanda, iar alte țări membre UE sunt excluse. Joaca pe hartă poate să dea naștere la probleme diplomatice, însă lucrurile nu se opresc aici, mai avem puțin și incităm la răzbel vecinii: provincia sârbă Voievodina este descrisă ca o țară aparte, care și-ar fi desăvârșit secesiunea de Serbia, la fel ca și Kosovo, provincie a cărei independență nu a fost recunoscută de România. Președintele Băsescu a purtat un adevărat război mediatic explicând de ce România nu recunoaște Kosovo. Ministrul PD-L, Gabriel Sandu, însă e mai tare pe geopolitică, doar are pițipoance și babete de la SNSPA pe post de consilieri gârlă.
Ministrul Sandu l-a mai făcut de râs și pe premierul Emil Boc, care a venit plin de încredere în data de 16 iunie la lansarea portalului afirmând că „acum se scrie istoria și că se va face o mare economie de timp și de bani“ prin apariția acestui site de supercacao.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.