Acasă Actualitate Echipajul navei Good Hope 2 ar putea fi arestat

Echipajul navei Good Hope 2 ar putea fi arestat

DISTRIBUIȚI

Intregul echipaj al navei Good Hope 2, aflata sub pavilion cambodgian, care a fost in pericol de scufundare in Portul Constanta, risca sa fie arestat, daca armatorul si comandantul navei refuza in continuare sa descarce toata marfa, pentru a se putea stabili cu exactitate cauzele accidentului.

Good Hope 2 s-a inclinat, miercuri noaptea, la aproape 50 de grade, fiind in pericol de scufundare, cu putin timp inainte de a pleca spre un port din Sudan, avand la bord 800 tone de PFL stratificat. Capitania Portului Constanta, Administratia Porturilor Maritime si Inspectoratul Navigatiei Civile au salvat nava si echipajul acesteia si presupun ca nava s-a inclinat, din cauza fisurilor de la tancurile de balast. Acestea se afla sub magazia nr. 2, care in momentul de fata este incarcata, iar reprezentantii navei refuza descarcarea.

Armatorul navei, firma Nova Star Trading, a desemnat ca agent SC Romar din Constanta, al carei reprezentant, Anton Hiropedi, a fost instiintat, printr-o adresa scrisa de Capitanie, ca are obligatia sa permita descarcarea navei si sa faciliteze desfasurarea anchetei pentru stabilirea cauzei accidentului.

Directorul Capitaniei Zonale Constanta, Alexandru Mezei, a spus ca, desi a fost invitat la discutii, Anton Hiropedi nu s-a prezentat, iar cand a vorbit la telefon cu acesta, i-a transmis ca nu recunoaste Capitania ca autoritate portuara. Mai mult, Mezei sustine ca a fost amenintat de Hiropedi ca in doua zile va fi demis. Anton Hiropedi este presedintele Comunitatii grecesti din Constanta. Seful Capitaniei banuieste ca trei dintre cei noua marinari de pe Good Hope 2 au brevete false. -Cred ca actele sunt false, pentru ca sunt eliberate de catre Oficiul Consular al Boliviei din Grecia, care nu are dreptul de a le emite-, a declarat Alexandru Mezei.

Pana acum, comandantul vasului a fost amendat de doua ori cu cate 900.000 de lei, pentru refuzul descarcarii PFL-ului din magazia nr. 2 si cu 500.000 de lei pentru periclitarea sigurantei navigatiei in zona.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.