Acasă Actualitate Efectul Udrea asupra PMP: pleacă intelectualii, vin penalii!

Efectul Udrea asupra PMP: pleacă intelectualii, vin penalii!

DISTRIBUIȚI

A stârnit oleacă de vâlvă și agitație noul/vechi stil Udrea aplicat în așa zisa politică de dreapta, întruchipată vezi doamne de Partidul Mișcarea Populară. Un Adrian Papahagi și-a dat demisia după primirea în partid a unui elefant pe nume Marin Anton, despre care s-a scris câte ceva de interes chiar în Curentul cu niște ani în urmă. “Afacerile necurate ale secretarului de stat Marin Anton”, așa se chema articolul. ?ê?£i alții au aflat că personajul nu este preacurat, veste s-a întins și astfel a ajuns Papahagi să plece indignat din PMP la aflarea veștii că a devenit coleg cu necuratul.
Papahagi n-a știut și de un alt nou coleg de-al său, achiziționat la pachet cu Anton, că probabil și-ar fi făcut harachiri. Filiala Giurgiu a PMP este condusă de Nicu ?ê?£tefan, fost șef al gărzii SPP a dlui prim-ministru Nicolae Văcăroiu, 1992-1996), fost membru PDL. În 2012 s-a mutat la UNPR, din partea căruia a candidat pentru președinția Consiliului Județean Giurgiu. S-a transferat apoi la PNL, pentru că acum să ajungă liderul filialei PMP Giurgiu. Are dosar penal, la Parchetul Constanța, pentru falsificarea unor acte publice, fiind  acuzat că a scăpat ilegal de impozitul pentru vilă.
Citez din ?ê?£tirile ProTV: Colonelul a falsificat semnătura primarului din Agigea pentru a scăpa de impozitele restante acumulate pentru o vilă ridicată chiar pe malul mării, lângă Eforie. Datoriile se ridicau la 250.000 de lei, aproape cât valora casa. Falsul reclamat de autoritățile din Agigea a produs un gol de peste 250.000 de lei în visteria locală. Banii reprezentau impozitele pe care firma admistrată de Nicu ?ê?£tefan, fost colonel SPP și actual lider PNL Giurgiu, ar trebui să le achite din 2005 pentru o vilă. Amplasată pe malul mării, vila a fost vândută la prețul unui apartament, adică 76.000 de euro, exact în ziua în care fostul ofițer SPP, administratorul firmei care deține imobilul, a fost înștiințat că are de plătit peste 200.000 de lei Primăriei din Agigea. Edilul susține că după falsificarea documentelor, casa a fost înstrăinata la un preț mult sub prețul pieței.
Cristian Cârjaliu, primar Agigea a afirmat: „Aceasta este semnătura mea, aici este contractul de vânzare-cumpărare. Ceea ce nu a avut în calcul falsificatorul este că eu întotdeauna folosesc cerneala roșie, care are o anumită componenta, cu un anumit stilou, tocmai pentru a evita aceste falsuri“.
Nicu ?ê?£tefan, a scăpat de vreun deranj exagerat din pricina asta și era cât p-aci să ajungă prefectul județului. Cu un spate ca Anton, avea șanse serioase. Puțină lume știe cât de greucean este acest Anton la bază.

PMP – partid de poșetă

Elena Udrea se pare că știe cel mai bine. Iată discursul ei înlăcrimat la primirea lui Anton în PMP: „Elena Udrea – 20 fe­bruarie. Am participat astăzi la Giurgiu la oficializarea intrării în partid a deputatului Marin Anton. E o mișcare care arată că există oameni de bună-credință în România, care sunt dispuși să renunțe la beneficiile aduse de Putere pentru a se alătura unui proiect politic în ale cărui valori și principii cred.
E o nouă dovadă că Partidul Mișcarea Populară reprezintă o alternativă puternică la actualul establishment politic. În momentul în care există oameni care sunt dispuși să renunțe la Putere pentru a veni la un partid de Opoziție, de bună seamă cred în capacitatea acestuia de a progresa și de a deveni principala forță politică a țării. Adeziunea domnului Anton la Mișcarea Populară reprezintă un mare plus pentru noi datorită experienței politice pe care acesta o are, dar și datorită legăturii extrem de puternice cu județul Giurgiu. Să nu uităm că Marin Anton este deputatul care a luat cele mai multe voturi la nivel național – peste 26.500 la alegerile din decembrie 2012.
Sunt convinsă că timpul va face ca Mișcarea Populară să devină o forță politică puternică în Giurgiu și am încredere că alegerile europarlamentare vor fi un prim pas în acest sens.”
Duduia a uita să precizeze că Anton era la USL când s-a ales cu paleașca de voturi. Un mic amănunt nesemnificativ, față de alte amănunte despre Anton, mai cunoscut pentru recenta sa inițiativă a unei legi prin care dorea să se închidă supermarketurile în weekend..
Încrengătura  din care face parte Anton i-a prilejuit și asocierea cu unul dintre cei mai influenți oameni din fotbalul românesc,  Cristian Borcea, fost acționar al clubului FC Dinamo. Cei doi sunt strâns legați în domeniul imobiliar și au înființat împreună societatea „Evo Sport” SRL, al cărei principal obiect de activitate este dezvoltarea și promovarea imobiliară. Anton deține 33% din procente, în timp ce partenerul său, Cristian Borcea, are 34% din acțiuni. Societatea imobiliară este administrată de finul fostului patron de la Dinamo, fostul fotbalist Denis ?ê?£erban, care deține și 33% din acțiunile „Evo Sport”.
Crescut la curtea lui Gelu Tofan, ca manager la Uzina de anvelope Danubiana din Popești Leordeni și ca vicepreședinte la Tofan Grup, Marin Anton este un cunoscut afacerist giurgiuvean și membru al unui grup de interese din care fac parte, printre alții, frații Marian și Octavian Iancu, Constantin Mărgărit și Ovidiu Tender. Are o avere uriașă compusă din peste două mi­lioane de metri pătrați de teren, trei apartamente, două vile, două case de vacanță, două BMW (M6), tablouri și bijuterii de peste 250.000 de euro, peste 1,7 milioane de lei în conturi, acțiuni la 12 societăți comerciale etc, etc.
A fost plasat, în 2000, în Parlamentul Romåniei, ca deputat PNL, a fost un sponsor al acestui partid, iar apoi a trecut la PLD și, de acolo, a intrat în PDL. În trecutul lui apropiat există urme concrete ale traficului de influență practicat, înclusiv în Parlamentul Romåniei, pentru firmele și afacerile pe care le-a controlat, există interpelări și luări de poziție ca deputat în favoarea propriilor firme. După intrarea în Parlament, Marin Anton a reprezentat, în continuare, și interesele grupului Tofan, fie singur, fie alături de Paul Ivașcu, fost director general la Divizia Achiziții a Tofan Grup. Misiunea cea mai importantă a lui Marin Anton a fost, de departe, preluarea manageriatului Rafo Onești, precum și a combinatului de cauciuc Carom Onești, o fabrică extrem de utilă grupului Tofan. El a condus rafinăria din Onești pånă în 2007. Iar povestea se poate întinde pe multe pagini…

„Politică, nu etică!“ – Cristian Preda.

Față de agitațiunea din mediile intelectuale și ca reacție la plecarea lui Papahagi, Cristian Preda i-a adresat acestuia o clamoroasă scrisoare publică. Răvașul este o moastră de cinism  cum rar s-a mai văzut în spațiul public. Citez: ” Regret decizia lui Adrian Papahagi de a abandona politica partizană și de a se consacra doar Fundației Mișcarea Populară. Pentru ziare.com, am explicat că nu există doar îngeri în politică. Ar fi trebuit să spun că nu există niciodată îngeri în politică. Iar partide de intelectuali au mai încercat în politica de la noi și Nicolae Manolescu (PAC), și Cosmin Alexandru (URR) și Mihail Neamțu (NR). Au fost marginale. Vor fi marginale. În politica democratică, trebuie să cauți ca, într-o zi., să ai majoritate sau să fii parte a unei majorități. Iar intelectualii, îngerii, impecabilii nu au fost niciodată o majoritate. O majoritate e întotdeauna diversă, nu e reproducerea unui portret. Politică, nu etică! – De asta are nevoie clasa de mijloc din România, pentru a fi cu adevărat reprezentată. Vino înapoi, Adrian!”
Același Preda scria acum vreo doi ani, pe teme etice:   „Dar de ce procedează li­derii USL astfel?”, se poate întreba orice om de bună credință. Răspunsul e la îndemână: fiindcă nu le pasă de etică politică din democrații.”
Ce caraghioslâc, câtă ipocrizie, câtă impostură…
Am uitat să pomenesc și de o altă nouă achiziție a circului PMP, consilierul local Edmond Tălmacean, celebrul dansator, specialist în mișcările lui Michael Jackson, dacă vă mai amintiți. Cu asemenea specimene politice, PMP, ghidat de Elena Udrea, are șanse mari să iasă pe ușa din dos a politicii mai repede decât preconizau chiar și adversarii.

George Roncea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.