Acasă Actualitate Electrica isi recupereaza banii cu mascatii

Electrica isi recupereaza banii cu mascatii

DISTRIBUIȚI

Sambata dimineata, incepand cu orele 6.00, somnul tiganilor din Zanea a fost intrerupt brusc de o adevarata armata care a navalit peste ei. Un dispozitiv, format din aproximativ 125 de cadre de Politie, 200 de jandarmi si un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi, a descins in comunitatea rromilor. Actiunea a avut la baza situatia incordata care exista, in ultimul timp, intre tigani si reprezentantii -Electrica- SA si ai Politiei. In urma descinderii au fost descoperiti 13 tigani, care aveau dosare penale si refuzau sa se prezinte la audieri, si 73 de familii de rromi, care se racordasera ilegal la reteaua de energie electrica.

S-a facut uz de armamentul din dotare

Descinderea fortelor de ordine s-a lasat imediat cu o riposta. Aproximativ 30 de rromi au incercat prin violenta sa-i alunge pe intrusi, folosind pietre si alte obiecte contondente. Mascatii din cadrul Departamentului de Interventie au fost nevoiti astfel sa faca uz de armamentul din dotare. Au fost folosite gloante oarbe, dar si gloante din cauciuc. Unul dintre acestea din urma a ricosat si a lovit-o in fesa stanga pe Mina Stanescu, o tiganca care se afla in zona. Rana nu a fost grava, iar in prezent femeia se afla in afara oricarui pericol.

60 milioane lei, incasari la SC -Electrica-

Dupa instalarea linistii, reprezentantii SC -Electrica- au trecut la evaluarea situatiei. I-au -vanat- in primul rand pe rromi,care s-au racordat in afara legii la sistemul de energie electrica. Apoi, au fost verificate toate locuintele cu restante la plata facturii energiei electrice si au incasat debite de 60 milioane lei. Cei care nu si-au platit datoriile, adica 73 de familii, au fost deconectate de la reteaua electrica.

Infractorii au fost ridicati cu duba

In timpul actiunii au mai fost depistate doua persoane, care aveau mandate de arestare, unul penal si unul contraventional. Astfel, Bucur Visan (30 de ani) din Iasi, care avea mandat pentru furt calificat, si Bobocea Stanescu (23 de ani) din Zanea, care avea mandat de inchisoare contraventionala pe o perioada de 100 de zile, si-au parasit fortat familiile, fiind urcati in duba. Alte 14 persoane au fost aduse la Politia Municipiului pentru a fi audiate in dosarele penale pe care le aveau. De asemenea, au mai fost constatate patru infractiuni de evaziune fiscala, constand in gasirea unor acte de achizitii de produse pentru valorificare si care nu erau inregistrate in evidenta contabila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.