Acasă Actualitate Epidemia de gripa, declarata la nivel national

Epidemia de gripa, declarata la nivel national

DISTRIBUIȚI

Ministerul Sanatatii a declarat ieri epidemie de gripa la nivel national, avand in vedere faptul ca numarul cazurilor de viroze respiratorii din ultima saptamana a depasit limita maxima prevazuta pentru aceasta perioada.

Au fost inregistrate 1.611 cazuri de gripa – 354 necesitand internare – si 29.360 cazuri de pneumonii, dintre acestea 3.953 necesitand internare. Trei dintre bolnavii de pneumonie au decedat.

Pana in prezent, laboratorul de referinta pentru viroze respiratorii a izolat, in total, 150 de tulpini de virus gripal tip A H3N2.

14 directii de sanatate publica judetene declarasera pana ieri carantina, instituind masuri de limitare a extinderii raspandirii acesteia la populatia sanatoasa, 10 directii de sanatate publica – Buzau, Prahova, Braila, Suceava, Iasi, Calarasi, Covasna, Constanta si Dolj – instituindu-se carantina in toate unitatile sanitare cu paturi.

Ministerul Sanatatii a trimis directiilor de sanatate publica adrese, recomandand instruirea personalului medico-sanitar privind situatia epidemiologica, aplicarea masurilor pentru prevenirea si limitarea raspandirii infectiilor virale respiratorii, inclusiv gripa, in unitatile sanitare, in special in sectiile cu risc crescut – maternitati, sectii de pediatrie, crese -, informarea personalului didactic, educativ si administrativ cu privire la supravegherea zilnica a starii de sanatate a elevilor si studentilor, depistarea precoce a imbolnavirilor, izolarea bolnavilor, limitarea extinderii focarelor epidemice, aplicarea in scoli a masurilor igienico-sanitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.