Acasă Actualitate Falsul chirurg are diploma de medic din Pristina recunoscută de MEN, dar...

Falsul chirurg are diploma de medic din Pristina recunoscută de MEN, dar a fost REȚINUT

DISTRIBUIȚI

Matteo Politi, falsul doctor estetician, prins, miercuri dimineaţă, la Vama Curtici, a fost reținut de poliție, sub acuzația de înșelăciune. Conform Poliţiei de Frontieră, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, au depistat un cetăţean italian căutat de autorităţile române într-un dosar de înşelăciune și a fost adus la București.

Miercuri seara, falsul chirurg a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi dus în fața judecătorilor cu mandat de arestare preventivă. Însă, avocatul său, fostul procuror al DIICOT Ciprian Nastasiu, a anunțat că italianul chiar e medic, el având o diplomă de la Priștina, recunoscută de Ministerul Educației.

„Domnul doctor are diplomă de medic recunoscută de Ministerul Educației. Este medic, a absolvit la Priștina. A fost reținut pentru înșelăciune. El este medic.”, a spus Ciprian Nastasiu, avocatul lui Matteo Politi. Da, dar nu este specialist.

Ne amintim cu toții cazul profesorului universitar de neurochirurgie de la Stanford, Ștefan Mindea pe care Ministerul Sănătății l-a plimbat 7 luni ca să-i recunoască specializarea de neurochirurg, după ce „facultatea din SUA a fost evaluată de partea română și comparată cu programul de studii de la noi.” Evaluarea de către economiștii din MS a Facultății de Medicină de la Stanford a durat patru luni. Destul de rapid, mai ales că aia de la Stanford nu au sărit și ei cu o șpăguță la exigenți conțopiști din Balcani.

Pariu că procurorii vor descinde la Centrul de echivalare a diplomelor din Ministerul educației?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.