Acasă Actualitate Familia lui Ion Iliescu refuză să-și achite restanța de miliarde la chiria...

Familia lui Ion Iliescu refuză să-și achite restanța de miliarde la chiria vilei

DISTRIBUIȚI

Nesătuii și nehaliții împuțiții care au ajuns la putere în decembrie 1989 au avut o unică preocupare, încă din primele momente al “rivoluției”: căpătuirea. Luatul cu japca, că așa erau obișnuiți de la părinții lor criminali bolșevici. Mai ales vilele din Primăverii au incins tuturor poftele. Cartierul Primăverii era pe vremea aceea ce este Florida pentru evreii din SUA, un fel de paradis al barosanilor, cu deosebirea că barosanii din România erau cu toții nomenclaturiști ai PCR.
Haita grangurilor bolșevici au căpătat gratuit vilele din cartierul Primăverii, după ce proprietarii care le-au construit din munca lor au fost dați cu forța afară din ele. Termenele de evacuare au fost uneori mai mici de 24 de ore, “chiaburul” trezindu-se cu camionul și soldații ruși la poartă. Nu puțini au fost cei care au plătit cu ani grei de pușcărie curajul de a riposta. Urmașii rusnacilor s-au instalat confortabil în vilele curate ale românilor iar alde Volodea Tismăneanu a trăit o viață de vis alături de odraslele lui Ceaușescu, locatari ai zonei.
Gașca roșie a lui Ilici era devorată de o insațiabila foame locativă și în data de 26 decembrie 1989 toată haita kominternistă avea o singură preocupare majoră, povestea Dumitru Mazilu, desemnat în acea zi în funcția de prim-vicepreședinte al Consiliului FSN. Unul dintre primele obiective ale grupului din jurul lui Ion Iliescu – căpătuirea cu noi vile pe Primăverii, s-a rezolvat între două telefoane la Moscova, discuțiile învârtindu-se în jurul temei noilor domicilii pentru cei ca Brucan, Roman, Bujor Sion și alți corifei ai democrației de tip nou.
Silviu Brucan – aka Saul Brukner, Petre Roman-Neulander, Mihai Bujor Sion – odrasla adoptivă a lui Ion Iliescu, își amintea Mazilu, într-o carte de memorii, erau frământați doar de aspectul imobiliar al vieții lor, când trupul lui Ceaușescu abia se răcise, iar “teroriștii care trăgeau din toate pozițiile” – pentru a-l cita pe același Ion Iliescu, încă nu își epuizaseră toate pozițiile.
Problema lui Roman, care avea și atunci o poziție, ultracentrală, era să se mute urgent în Cartierul șmecherilor comuniști, în Primăverii, dorință care i-a fost sastisfacută urgent.
Brucan abia aștepta să revină în cartier, unde mai locuise anterior izolării sale de către Ceaușescu, după ce acesta s-a prins că Brucan lucrează cu rușii pentru a-l lichida. Brucan a stat în casa furată unuia dintre foștii proprietari care a fost osândit la cererea fostului procuror general al României, Alexandra Sidorovici, nevasta lui Brucan, cea care aspira să ajungă șefa statului, peste capul lui Ana Pauker – Rahbinson, tărfa lui Iosif Stalin Djugasvili (în georgiană fiul evreului).
Astăzi o beizadea comunistă cum este Mihai Bujor Sion are de achitat statului român suma de peste 12 miliarde de lei, pentru vila de 386,3 metri pătrați, învecinată cu vila lui Petre Roman din strada Gogol, unde încă locuiește fosta sa nevastă, Mioara Roman care are de achitat 14 miliarde de lei după ce a fost dată în judecată de către RA-APPS.

Japca pe vilele de lux din Primăverii obținute prin încălcarea flagrantă a legii

Petre Roman în zilele “revoluției”, și-a dat sieși un viloi de 366 de metri pătrați, ulterior căsoiul a trecut de la ICRAL în administrarea RA-APPS. Acum această locuință este piatra de gât atârnata fostei sale soții, Mioara Roman, care se judecă de ani de zile cu RAPPS, deoarece nu a avut chef să-și plătească chiria. Inițial, prin anii ‘90 costul chiriei viloaiei era de nivelul unui cartuș de țigări.
Mioara Roman, obișnuită cu traiul de lux doar în cartierul Primăverii a refuzat să vireze în contul RAPPS, banii de chirie plus penalitățile, ulterior conflictul ajungând în instanță. Exact în aceeași situație este și Mihai Bujor Sion, care a trecut-o titulară de contract pe nevastă-sa ca și Petre Roman, deoarece dețineau și unul și altul apartamante ultracentale. Pentru a-și mai trage și câte o vilă le-au pus pe neveste pe contracte. Neveste care acum trag în instanță greul, după ce au fost părăsite de armăsarii lor ovreiași, alde Sion și Nuelander, mari crai fanați, pentru că au ajuns grase și bătrâne.
Petre Roman era obișnuit cu luxul, din vremurile de demult ale tăticului sau de la NKVD, venit cu tancul în plimbare peste România și cartierul Primăverii era pentru el un must have, doar aici putea să se joace cu cercul cu Vladimir Tismăneanu, tot odraslă a unor criminali bolșevici ca și nepoțelul lui Gisela Vass, bunicuța cea sângeroasă tot de la NKVD a lui Bogdan Olteanu, cu vilă tot pe Primăverii. Vila șutită desigur de la niște burghezi “dușmani ai poporului” aruncați în Bărăgan sau la Canal, unde a sfârșit o parte din elita românească lichidată de tăticii criminali bolșevici ai lui Roman-Neulander, Tismăneanu-Tisminețki etc

Epopeea viloaielor din Primăverii ale șmecherilor lui Iliescu

Viloiul odraslei adoptive lui Iliescu, Bujor Sion fusese repartizat în 1966 lui Vasile Patilineț, pe vremea când era adjunctul șefului Direcției organizatorice a CC a PMR și deputat în MAN din partea județului Satu-Mare. După misteriosul deces al chiriașului Patilineț (a murit în 1986, într-un accident de mașină, în timp ce se afla în misiune diplomatică în Turcia), vila sa a rămas liberă.
După o vreme s-a mutat aici Ion Dincă zis "Teleagă" membru în CC al PCR din 1972, foarte apropiat de Elena Ceaușescu. Politrucul fusese secretar al Consiliului Politic Suprem al Armatei, prim-secretar al Comitetului municipal București al P.C.R. și primar general al municipiului București iar în ultimul guvern al României comuniste, condus de Constantin Dăscălescu, a îndeplinit funcția de prim-vice-premier. Cum vila avea încă un nivel, alături de Dinca s-a mai mutat un colocatar, idiotul securist de Tudor Postelnicu. După uciderea lui Ceaușescu de către fiul său adoptiv, Ion Ilici Iliescu, Dinca a fost arestat, ca și Postelnicu, iar în viloi s-a mutat alunecosul Virgil Măgureanu, cel mai apropiat conspirator al lui Ion Iliescu, numit șef peste SRI, feuda KGB ani de-a rândul. Vecinul lui Măgureanu a devenit cel mai apropiat personaj din preajma lui Ion Iliescu, respectiv Mihai Bujor Sion, casa fiind pusă pe numele soției sale, actrița Ioana Pavelescu.
Sion a beneficiat de o mânărie pusă la punct de Petre Roman care a încălcat atunci legile în vigoare privind distribuirea locuințelor construite din fondul locativ de stat care prevedeau ca o persoană care deține o locuință sa nu mai beneficieze de o alta. Pentru a se asigura de deținerea viloiului dobândit pe sub mâna în decembrie 1989, Petre Roman, în calitate de prim-ministru a modificat cu de la sine putere o hotărâre guvernamentală care fusese deja dezbătuta în plenul Guvernului României. Prin modificările făcute la Hotărârea privind aplicarea Decretului-lege nr. 30/1990 în legătură cu trecerea patrimoniului fostului partid comunist în proprietatea statului acesta a sustras la închirierea cu plata în valută a numai puțin de cinci imobile, în realitate vile de lux, care au fost luate cu japca și distribuite unor acoliți ai acestuia iar pe cea mai cocheta dintre ele, cea din stradă Gogol nr. 2, a pus mâna chiar el. Lui Bujor Sion, protejatul lui Ion Iliescu, odrasla de nomenclaturiști, i-a revenit o vilă chiar mai mare decât vila pe care și-a tras-o Petre Roman.
Despre Mihai Bujor Sion, foștii săi apropiați au acum vorbe grele. Sergehi Mizil îl descrie astfel pe Bujor Sion într-o postare de pe blogul sau: “El este tatăl vitreg al Mariei Marinescu, prin căsătoria cu actrița Ioana Pavelescu. Ultima dată am vorbit cu el înainte de revoluție. Nu discut cu el pentru că este o lepră ordinară, care a profitat la maximum în timpul regimului comunist. Părinții lui la un moment dat chiar au condus propaganda comunismului iar el, după revoluție, s-a transformat într-un așa zis dizident și un critic al regimului și al lui Nicu Ceaușescu (care l-a ajutat enorm de mult). Același comportament de lepră ca și Tismăneanu.”
Sion, a fost adoptat de Iliescu după decesul tatălui său, coleg de rețea de agentura sovietică cu nevastă-sa, Nina Iliescu și consângean. Tatăl lui Sion a fost un zbir nenorocit al cenzurii comuniste, fost șef al Secției Presa și Edituri a CC, apoi fost șef al TVR până în 1971, numit ulterior ambasador în Olanda. A crăpat împreună cu nevastă-sa într-un accident de avion iar Iliescu l-a adoptat apoi pe fie-sau, Bujor Sion, căruia i-a devenit tutore și mentor.
Iliescu l-a luat după sine la Cotroceni pe fiul său adoptiv, pe post de director de cabinet, iar apoi în biroul acestuia de la Cotroceni a încercat să se mute cealaltă protejată a lui Iliescu, Corina Crețu.
Bujor Sion l-a adus în cârcă pe Ion Iliescu la Televiziune, în decembrie 1989. Relatările martorilor despre deplasarea lui Iliescu la TVR sunt hilare de-a dreptul. Martorul Florin Filipoiu, fost fraier de la baricadă de la Inter povestește: “m-am strecurat în studioul 4 când intră o persoană adusă de jos, de la filtru. În studio era un spectacol care, dacă ar fi fost filmat, ar fi fost de-a dreptul dezastruos: o mână de oameni care se înjurau și se împingeau cu umărul, care să fie în cadru. Am citit cerințele oamenilor de la Baricadă, apoi lumea a izbucnit în urale. Ieșind pe hol, m-am reîntâlnit cu Sergiu Nicolaescu. Mi-a spus: „Rămâi să facem ordine”. Și am rămas. Atunci a apărut Iliescu. Iliescu era adus pe brațe de doi băieți „cu ochi albaștri”, cu dungă de la șapcă ghicindu-li-se pe frunte și cu mersul ăla specific, ca de instrucție. Foarte interesant, purtat de acești doi indivizi „de subțiori”, Iliescu nici nu atingea pământul. Sergiu Nicolaescu a izbucnit spre Iliescu: „În sfârșit, ați venit!”. Imediat ce a intrat Iliescu în studioul 5, a venit un bătrânel cu o geacă de fâș, albastră, și cu o sacoșă de un leu în mână. A intrat la WC și s-a schimbat în general… (Nicolae Militaru). A ieșit din WC când a ieșit și Iliescu din studioul 5. Au vorbit amândoi cu Nicolaescu și l-am auzit pe Iliescu spunând: „Trebuie să mergem și la Ambasada Sovietică”.
Imediat după vizita la Ambasada Sovietică și preluarea puterii, prima decizie a lui Iliescu și Petre Roman a fost legată de atribuirea căsoaielor din Primăverii în care au dus viața de huzur cu care erau dintotdeana obișnuiți de altfel. Toți acoliții lor au dus-o ca în paradis. Blestemul vilelor mătrășite de Petre Roman a ajuns însă să lovească în bătrânele foste neveste ale beizadelelor comuniste. Ca și fosta nevastă a lui Roman și fosta nevastă a lui Bujor Sion – bolnavă și părăsită se dă de ceasul morții deoarece va avea de plată 12 miliarde iar vila este tăiată de la orice utilități.
În ce-l privește pe Bujor Sion, ajuns tot via Iliescu ba ambasador ba însărcinat cu afaceri, nici la bască nu-l doare. Și-a tras amantă tânără și huzurește prin străinătate, pe banii românilor cei imbecili desigur (“stupid people” vorba consângeanului Saul Brukner), doar n-o să-i plătească Tel Avivul sau Moscova sejururile prin întreaga lume.

George Roncea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.