Acasă Actualitate Fără a fi lucrat vreodată în domeniu, ministrul Turismului bate câmpii: ANAT...

Fără a fi lucrat vreodată în domeniu, ministrul Turismului bate câmpii: ANAT să-și ceară scuze pentru agențiile care au înșelat turiștii

DISTRIBUIȚI

Inginer agronom la bază, Bogdan Trif a fost pus ministru al Turismului în cabinetul Dăncilă căreia i s-a părut probabil genial deși nu a lucrat în turism. Sfătuit de consilieri aleși tot pe criterii politice, Trif a transmis un comunicat aberant în care cere Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, organizație patronală din domeniu să-și ceară scuze în numele agențiilor care au înșelat turiștii.
Ca toți membrii guvernului PSD-ALDE, Trif e îmbătat de putere și nu mai discerne ce poate și ce nu poate să spună un demnitar de rang înalt. Orbit de ură după ce ANAT a criticat o ordonanță de guvern de transpunere a directivei europene care, susține ministerul, vizează garantarea 100% a pachetelor turistice, Trif a transmis că se aștepta ca „ANAT-ul să își fi cerut scuze în numele agențiilor care i-au înșelat cu atât de multă ușurință pe turiștii cărora le-au furat banii și vacanțele. Cu atât mai mult cu cât și anul acesta au fost patru agenții care și-au cerut insolvența.”
ANAT are legătură cu declararea insolvenței cam cât are și NASA.
Atacul lui Trif vine după ce ANAT a criticat ieșirea necontrolată a ministrului Turismului la prezentarea bilanțului de șase luni. Președintele ANAT i-a scris lui Trif într-o scrisoare deschisă: „Din păcate, dumneavoastră, domnule ministru, ați ales să defăimați generalizat agențiile de turism din România și doar la întrebarea directă a jurnaliștilor v-ați adus aminte să menționați că “majoritatea agențiilor de turism lucrează corect“. Ați ales să comunicați public că agenții de turism sunt “șmecheri“, că încasează bani în avans de la turiști și îi folosesc în alte scopuri, că fură turiștii români și că au profituri mari la care ar mai trebui să renunțe pentru a acoperi costurile garantării serviciilor turistice. Ați ales să creați așteptări false turiștilor români în sensul în care serviciile turistice vor fi garantate 100%, deși știți foarte bine că majoritatea serviciilor oferite de agențiile de turism nu se încadrează în scopul directivei transpuse recent în legislația românească. Ați ales să comunicați că este treaba noastră, a agențiilor de turism, să găsim soluții de garantare în piață, în contextul în care statul român a abandonat peste noapte fondul de garantare pentru că a înțeles că cerințele formulate de dumneavoastră nu sunt realiste și implementabile.”

Păi domn ministru dacă mneata te duci fără să plătești pachetul turistic în avans sau să-l rezervi cu cardul, ești norocos dar nu toți suntem miniștri sau pesediști. Pentru că ce să vezi? Așa fac și șmecherii din străinătate îți iau banii în avans pe hotel. Tot privați, și ăia, care sug sângele popoarelor. Dar pe ei nu-i critică guvernanții lor pentru asta pentru că sunt responsabili.
Acum vorba veche românească: bogatul nu crede la cel sărac s-a transformat în bugetarul nu-l crede pe privat. Oare ce-ar face șmecherul ăsta, inteligentul inginer agronom, care conduce ministerul Turismului dacă toate agențiile de turism românești s-ar muta în Bulgaria, păstrând site-urile cu .ro?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.