Acasă Actualitate Felix rămâne definitiv cu eticheta de turnător ordinar la Secu

Felix rămâne definitiv cu eticheta de turnător ordinar la Secu

DISTRIBUIȚI

Nici de această dată, fostul turnător, dar și devalizator al conturilor Securității, împreună cu alți colegi de breaslă, nu a reușit să scape de eticheta ieftină de simplu turnător la fosta Securitate. După lungi lupte, amenințări, atacuri prin maghernița sa antenistă, instanța supremă de judecată nu a fost șantajată nici de această dată să dea aviz negativ la colaborarea lui Felix-Mircea cu Securitatea, acolo unde acesta își turna și propria familie, după cum însuși recunoștea, „să mănånce și el o påine“. Mai degrabă o baghetă franțuzească, după averea pe care a făcut-o din această relație reciproc avantajoasă. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins, joi, ca inadmisibilă contestația în anulare formulată de senatorul PC Dan Voiculescu împotriva deciziei prin care s-a stabilit definitiv că a colaborat cu fosta Securitate, hotărårea fiind definitivă. În sala de judecată de la Înalta Curte de Casație și Justiție, avocata lui Dan Voiculescu a invocat o serie de motive pentru care decizia anterioară a instanței supreme ar trebui modificată, făcånd referire la mai multe erori materiale, precum și la faptul că instanța nu ar fi ținut cont de o serie de probe.

CNSAS a demontat expunerile felixiene

Pe de altă parte, reprezentantul CNSAS a susținut că motivele invocate de Dan Voiculescu nu pot modifica decizia irevocabilă dată în luna martie și a cerut respingerea contestației.
Fostul lider al PC Dan Voiculescu a făcut contestație în anulare împotriva deciziei Secției Contencios Administrativ și Fiscal a ÎCCJ din 10 martie, care a stabilit că senatorul a colaborat cu Securitatea. Dan Voiculescu a furnizat informații către structurile poliției politice comuniste, arată judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), în motivarea deciziei definitive din 10 martie 2011. Colaborarea lui Dan Voiculescu cu Securitatea este înscrisă, potrivit motivării, chiar în fișa personală a acestuia de la Ministerul de Interne – Direcția a III-a. Potrivit fișei personale, Voiculescu a fost recrutat ca informator de către fostul serviciu 7-Comercianți și în timpul colaborării a purtat numele conspirativ „Felix“. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis pe 10 martie, irevocabil, că Dan Voiculescu a făcut poliție politică. Instanța supremă a respins recursul senatorului împotriva hotărårii din februarie 2010 a Curții de Apel București prin care a fost menținut verdictul dat de CNSAS în 2006 în acest sens. Mai mult, nici măcar faptul că dosarul său a nimerit la Completul VII de la Înalta Curte, cel mai binevoitor și îngăduitor complet al instanței supreme în raport cu turnătorii și ofițerii fostei Securități, nu l-a ajutat prea mult. Rămåne de văzut dacă turnătorul Felix-Mircea va internaționaliza problema și se va supune unei posibile umilințe de plan mondial la CEDO, acolo unde riscă să rămånă ștanțat cu aceeași marcă înregistrată de „șobolan“.

Nicolae Bucur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.