Acasă Actualitate Brent Mihai Valmar de la Porsche – motivul divorțului în familia...

Brent Mihai Valmar de la Porsche – motivul divorțului în familia Tăriceanu

DISTRIBUIȚI

Divorțul soților Tăriceanu, al patrulea în cazul lui Călin, face de ceva zile vâlvă în presa românească. La prima vedere, viața lui Călin pare desprinsă din „file din poveste“, invidiată de mai toți bărbații pentru diversitate, dar în realitate este mai mult una a neputinței, ceea ce nu îl pune pe fostul premier într-o lumină chiar bună. Poate de aici și supranumele de „Moliceanu“. Așa a început, spun gurile rele, și povestea soției sale, Ioana, cu boss-ul de la Porsche România, Brent Mihai Valmar, un român ce preferă numai numele sale „străineze“, că
așa-i-n PR și care a divorțat și el la rândul său de o doctoriță cunoscută. Pe Brent și Călin îi leagă o poveste de prietenie mai veche, când amândoi au început să vândă mașini. Unul nemțești, celălalt franțuzești și acu’ americane. Se pare că Brent, un crai celebru pentru escapadele sale demarate în trombă prin patul unor domnișoare târzii cu pretenții de dive, s-a apropiat atât de tare de familia Tăriceanu, încât a și intrat în coliziune cu ea. Cu Ioana, evident. Iar cum Călin se dădea mai mereu lovit de programul istovitor al guvernării, Brent s-a oferit să-l ajute. Și cum prietenul la nevoie se cunoaște, acesta se pare că a prestat câteva „revizii“ la doamna sedusă și abandonată de Călin. Că doar nu era doamna Tăriceanu să se ofilească de dorul soțului său.Scandalul dintre Călin și Ioana nu este unul fără precedent. Cu ceva timp în urmă, junelui Boureanu îi era furată nevasta chiar de nașul Sebastian Vlădescu, fost ministru al Finanțelor, un tip simpatic mai mult prin conturi decât prin fizic. La vremea aceea, toată lumea a condamnat relația lui Vlădescu cu fosta soție a lui Boureanu.  
Totuși, ulterior, tânărul pedelist a tras lozul cel mare, pe fotomodelul de talie internațională Valentina Pelinel. Nici Sebastian Vlădescu nu a dus-o mai rău, a devenit ministru de Finanțe și în guvernarea PDL. Deci toată lumea a câștigat. Revenind, prietenia dintre cei doi „mașiniști“ Călin și Brent, cu cai putere mai mult sub capotă decât la purtător, este una notorie de pe vremea când cei doi deschideau anual SIAB-ul și se felicitau și se pupau de mama focului. În 2007, pe vremea guvernării Tăriceanu președintele APIA, Brent Valmar, primea cu tarif preferențial de la RAAPPS un apartament în buricul târgului, la fel ca și soția sa, bineînțeles pentru o fundație de binefacere.

Abonat la doamnele lui Călin

Brent Valmar este un abonat la relațiile, fie profesionale, fie amoroase, cu consoartele lui Tăriceanu. Să fie vorba de un nou trend printre „swingeri“? Același Valmar Brent este partener de afaceri și cu un asociat al ex-soției lui Tăriceanu, Livia Popescu Tăriceanu. Brent deține 10% din acțiunile Centrului de Imagistică Medicală, fiind partener cu mai multe persoane, printre care și un anume Cătălin Bogdan Oprișescu. Acesta din urmă, medic la Spitalul Elias, specialist în oncologie și chiar în imagistică medicală, este asociat în societatea „Deu Rom Exim“ SRL cu fosta soție a premierului, Livia Popescu Tăriceanu. Deci încrengătura afaceristico-amoroasă dintre soțiile lui Călin și Brent Valmar pare desprinsă dintr-o telenovelă gen „Tânăr și neliniștit“, deși cei doi se apropie mai mult de vârsta a treia. Revenind la ultima consoartă a lui Călin,  dacă în urma divorțului Ioanei Popescu Tăriceanu îi va cădea ultimul nume, aceasta ar putea fi confundată cu jurnalista, nu foarte „ortodoxă“, Ioana Popescu, cea care poate să distingă diverse arome cu ajutorul papilelor sale gustative. Gurile rele spun că notărița Ioana Popescu nu va sta prea mult în ograda lui Brent, acesta din urmă dorind încă de pe acum să o cunoască pe viitoarea doamnă Tăriceanu. O vorbă românească spune că nevasta și mașina nu se dau, dar în cazul celor doi aceste două lucruri sunt doar „consumabile“. Încercånd să aflăm dacă Ioana încă Tăriceanu și Brent Valmăr s-au mutat deja împreună, așa cum susțin sursele noastre, am sunat la birourile celor doi protagoniști. De la cabinetul notarial al Ioanei Tăriceanu ni s-a comunicat că doamna notar nu se află la birou și nici nu putem avea acces la numărul telefonului personal, iar la biroul lui Brent Valmar de la Porsche Romania nu a răspuns din păcate nimeni la telefon. Probabil cei doi se pregătesc iintens pentru 25 octombrie, data la care se va desfășura primul termen în procesul de divorț al soților Tăriceanu. Interesant de remarcat e faptul că fostul premier și soția sa au anunțat întåi presa că divorțează și abia la cinci zile dupa aceea, pe 25 august 2011, au înregistrat cererea la instanță.

Călin a „trântit-o“ și pe verișoara sa

În 2007, presa centrală scotea la iveală o altă poveste din seria celor 1001 povești pe care le poate spune Tăriceanu, bărbat care s-ar fi integrat mai degrabă în peisajul orientalist dominat de bigamie. Un document datat iulie 1992 arată că Tăriceanu și-ar fi consumat ce-a de-a treia căsnicie cu o verișoară de-a sa. Cel puțin așa rezultă din niște acte.  Inițial, „verișoara“ Cornelia a acceptat doar firma lui Tăricenu în apartamentul ei. Apoi au ajuns la căsătorie. Legătura matrimonială a premierului cu verișoara sa ar fi rămas neștiută, dacă nu ar fi intervenit interesul lui Călin pentru afaceri. În 1992, Tăriceanu a apelat la serviciile verișoarei sale, Cornelia Tråntescu, scria „Q Magazine“.
„Subsemnata Trântescu Cornelia, cu domiciliul în București, strada Rovine nr. 3, bl. 65, et. 6, ap.39, sector 2, proprietara apartamentului de la adresa de mai sus, declar că sunt de acord ca vărul meu, Tăriceanu Popescu Călin, asociat în cadrul societății «Automotive Trading Services SRL», să stabilească sediul acestei societăți în apartamentul proprietatea mea menționat mai sus“, declara la Notariatul de Stat al sectorului 5, la data de 20 iulie 1992, Cornelia Trântescu. Două zile mai târziu, Tăriceanu primea OK-ul din partea judecătorilor, aceștia admițându-i cererea de înmatriculare a firmei în apartamentul verișoarei. Afacerile comune se pare ca i-au apropiat și mai mult, chiar foarte mult, pe verișorii Cornelia și Călin. În 1993, la doar un an după ce îl primise cu firma în imobilul ei, Cornelia se muta împreună cu Tăriceanu. Cei doi și-au stabilit cuibușorul într-un apartament oferit de Primărie într-o vilă revendicată în strada Sf. Spiridon nr. 6. După încă un an, în 1994, verișoara îi dăruia celui ce-i devenise soț primul copil. Despărțirea de verișoara Cornelia nu s-a produs însă brusc, relația continuând câțiva ani buni, mai scrie sursa citată.

Nicolae Bucur