Acasă Actualitate Femeile însărcinate – obligate să-și facă testul HIV

Femeile însărcinate – obligate să-și facă testul HIV

DISTRIBUIȚI

Toate femeile gravide din România vor face analize pentru depistarea unei eventuale infecții cu HIV, a anunțat, ieri, directorul Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balș", Adrian Streinu-Cercel.
Potrivit sursei, femeile vor fi testate de cel puțin două ori pe timpul sarcinii, astfel că va fi nevoie de peste 2.000 de teste.
Directorul a mai precizat că în cadrul acestei campanii ar trebui să fie testați și soții femeilor însărcinate, deoarece aceștia pot transmite virusul HIV prin contact sexual.
"Testarea femeilor gravide este foarte importantă, deoarece transmiterea pe verticală a virusului HIV, de la mamă la făt, este un fenomen care a luat amploare în ultimii ani", a adăugat directorul Institutului "Matei Balș".
În România sunt înregistrați 7.719 de pacienți infectați cu HIV, dintre care 4.741 sunt femei. În perioada ianuarie-iunie, s-au născut șase copii infectați cu HIV pe cale maternofetală, iar în aceeași perioadă au fost făcute peste 30.000 de teste de depistare HIV la femei gravide, dintre care 32 au avut rezultate pozitive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.