Acasă Actualitate Fermierii imploră autoritățile să nu mai alunge norii cu rachetele antigrindină. Culturile...

Fermierii imploră autoritățile să nu mai alunge norii cu rachetele antigrindină. Culturile sunt pârjolite

DISTRIBUIȚI

Fermierii români sunt nemulțumiți că angajații sistemului Antigrindină folosesc rachetele și alungă ploaia în cel mai secetos an al acestui secol. „Dacă dă grindina îmi distruge o fâșie de teren dar restul culturii mi-o salvează ploaia. Așa, dacă alungăm norii, întreaga cultură e terminată!”, a declarat pentru ziarul Curentul, Bogdan, un fermier disperat.

Și fermierul Cosmin Olteanu din județul Prahova a explicat pentru agrointel.ro: „Rachetele antigrindină ne-au gonit norii aducători de ploaie!” Agricultorul spune că din cauza celui mai recent ”tir”, ploaia a ocolit terenurile agricole din zona, fermierii ajungând la disperare. Luni, o delegație de agricultori se va întâlni cu prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, pentru discuta problema care reapare an de an.”, citește integral pe agrointel.ro

În comuna Bunești-Averesti din judetul Vaslui s-a iscat o adevărată revoltă oamenii acuzând că în localitate nu a mai plouat pentru că ieri angajații sistemului Antigrindină au tras cu 23 de rachete. „De 6 luni de zile nu a plouat absolut de loc,un gram de apă nu a atins pamantul. Astazi cand era gata gata sa ploua stația meteo din Averești a început sa lanseze rachete pentru a împrăștia norii. Pamantul este uscat, anul acesta este deja secetă si ei o inrautatesc. O sa ne adunam mai mulți oameni din toate satele pentru a opri acești oameni care ne omoară culturile.”, amenință o localnică pe grupul de Facebook „Asociația Voluntarii Bunești Averești”.
Seceta de anul acesta e la fel de mare precum cea din anul 1947 spune cercetătorul Costel Vânătoru, directorul Băncii naționale de gene. De vină sunt iarna fără zăpadă, lipsa ploilor de primăvară, la care s-a adăugat și vântul puternic. Toate plantele semănate au început să se usuce și dacă nu va ploua în perioada următoare, pierderile pot ajunge până la sută la sută.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.