Acasă Actualitate Polițist judiciar reținut pentru o mită de 1.100.000 de Euro

Polițist judiciar reținut pentru o mită de 1.100.000 de Euro

DISTRIBUIȚI

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 1 mai 2020, a inculpatului FLEANCU MARIUS-AURELIAN, ofițer de poliție judiciară în cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada februarie – aprilie 2020, inculpatul Fleancu Marius-Aurelian, în calitate de ofițer poliție judiciară delegat să efectueze activități de urmărire penală într-un dosar la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J), ar fi pretins în mod repetat suma de 1.100.000 euro, pentru sine, pentru procurorul de caz și procurorul șef de secție. Banii ar fi fost pretinși prin intermediar, de la o persoană vizată în dosarul în care ofițerul fusese delegat să efectueze activități de urmărire penală, în schimbul promisiunii că:
– acesta ar face cercetări într-un anume sens, astfel încât probele strânse să conducă la desființarea concluziilor expertizei deja făcute în cauză și în cele din urmă la o soluție de clasare
– acesta ar interveni la procurorul de caz și la procurorul ierarhic superior, (asupra cărora a lăsat să se înțeleagă că ar avea influență) astfel încât să se dispună soluția clasării, iar eventualele plângeri față de clasare să fie respinse.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 2 mai 2020, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

2 COMENTARII

  1. Nu ai dreptate ma Socrate,starea in care Romania este acum nu este ireversibila inca se mai poate sa se faca ordine trebuie doar sa se vrea.
    In cazul politistului asta care acum cand tara este in stare de urgenta el ia milionul de euro spaga pentru ca sa scape un hot care a tepuit statul Romun cu mai multe milioane daca procesul nu ar dura mai mult de 30 de zile si pedeapsa ar fi asa cum a spus min.de Interne ca ar trebui sa fie pedepsiti infractori acum cand tara este in stare de urgenta,in cazul asta infractorul purand si haina militara(adica a jurat pe steagul tari si constitutia Romaniei sa respecte si sa apere legile tari)si pe viitor infractori economici sau corupti din politica sa nu fie aparati de colegi lor prin amestecul politicului in justitie ca in cazul Tariceanu,deci daca in Romania s-ar face o justitie normala atunci totul ar incepe sa revina la normal,dar daca se lucreaza ca pana acum in cazuri asemanatoare ca asta,adica se incepe sa se traga sfori si judecatorul o sa dea dupa vreo patru ani o pedeapsa cu suspendare dupa principiul”pai pana acum asa s-a lucrat in Romania,acum ce faceti incepeti sa respectati legea cu mine cum spunea odata si o tipa pe nume Ingrid care nu a spus ca nu a furat ci ca alti au furat mai mult decat ea si nu au ajuns la puscarie”,atunci ai dreptate,nu mai e nimic de facut pentru ca dreptatea sa reinvie in tara asta atata timp cat coruptia la nivel innalt nu dispare caci astea doua se bat cap in cap,ori este dreptate in tara ori coruptie la nivel inalt amandoua nu pot trai impreuna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.