Acasă Actualitate Fiica baronului PSD Mircea Cosma, învinuită de evaziune fiscală și spălare de...

Fiica baronului PSD Mircea Cosma, învinuită de evaziune fiscală și spălare de bani

DISTRIBUIȚI

Notărița „Deea“, în afaceri cu Marcel Păvăleanu Fiica președintelui Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, a fost pusă sub învinuire de procurori în dosarul de evaziune fiscală de 35 de milioane de euro în care a fost arestat și fostul consilier guvernamental Marcel Păvăleanu. Andreea Cozma Saad este urmărită penal pentru evaziune fiscală și spălare de bani, măsură luată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, vineri, după ce au audiat-o pe fiica președintelui CJ Prahova, a relatat ”Jurnalul Prahovean”. Andreea Cozma Saad este un cunoscut notar în Ploiești, astfel încât procurorii au dispus, ca o măsură asiguratorie în anchetă, și sechestrul asupra contururilor cabinetului notarial. Surse judiciare susțin că notărița  ar fi realizat returnari ilegale de TVA, creditări  ale unor firme fictive, prin intermediul biroului notarial și mai multe firme-fantomă.
Marcel Păvăleanu, fost angajat al Secretariatului General al Guvernului și președintele PSD Plopeni a fost arestat, în urmă cu două săptămâni, alături de alte cinci persoane pentru afaceri ilegale cu produse petroliere. Acuzațiile procurorilor sunt de evaziune fiscală și spălare de bani, în urma unor achiziții și livrări de mărfuri și servicii prin aproximativ 60 de societăți comerciale din București și județul Prahova, unele de tip "fantomă". Prejudiciul a fost stabilit provizoriu la valoarea de 149.800.000 de lei, respectiv 35 de milioane de euro. Anchetatorii au cerut mandate de arestare în lipsă și pentru Corneliu Popa și Răzvan Alexe,  un interlop local, prieten chiar cu fiul baronului de Prahova, Vlad Cosma. Pavăleanu l-a împrumutat cu 35.000 euro pe Răzvan Alexe, reiese chiar din declarația lui de avere, iar gruparea lui Alexe a fost implicată într-o serie de conflicte violente din campania electorală. În 2009, oamenii lui Alexe, care era unul din coordonatorii echipelor de teren pentru candidații PSD, l-au bătut pe un primar PDL din Prahova. Alexe a fost împușcat în conflictul armat din mall Plaza, într-o dispută cu membrii clanului Geamănu. Legăturile lui Păvăleanu cu familia președintelui CJ Prahova sunt evidente, chiar și din declarația lui de avere, care arată că în iunie 2013 era membru în Consiliul de Administrație al SC Ploiești Industrial Parc SA, unde acționar unic este Consiliul Județean Prahova. Fostul consilier în SGG a activat mai bine de trei ani și într-o firmă a lui Răzvan Alexe, implicată în scandalul depoluării vasului ”Flaminia”. Mai mult, Alexe, Păvăleanu și Vlad Cosma au postat pe Facebook mai multe fotografii în care apar împreună. Vlad Cosma, ”băiatul lui tata” a fost ales deputat PSD de Prahova.
Fiica baronului Mircea Cosma s-a căsătorit în 2010 cu libanezul Rami Saad, un afacerist a cărui familie deține importante zăcăminte petroliere. Nunta a fost deosebit de fastuoasă și a avut loc la Beirut. Mireasa a purtat o rochie de 22.000 de dolari, înțesată cu cristale Swarowski, iar invitații din România au venit în Liban cu o cursă charter și au fost cazați într-un hotel de lux. Nunta nu a fost cu dar, iar toate cheltuielile, inclusiv avionul, cazarea invitaților sau transportul special cu avionul au adus nota de plată peste 250.000 de dolari. În trecut, Andreea Cozma a încercat și ea marea cu degetul în industria muzicală, sub numele ”Deea”.

Mihai Niculescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.