Acasă Actualitate Filiera drogurilor liberalo-maghiara

Filiera drogurilor liberalo-maghiara

DISTRIBUIȚI

– Scandalul care leagă numele lui Tăriceanu de fostul şef al agenturii maghiare în România, Rudas Erno, actual partener de afaceri al premierului liberal, capătă noi valenţe – Fiul lui Rudas Erno, Richard Rudas Viktor, a fost surprins de poliţie, împreună cu Tudor Chiliman, nepotul lui Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, deţinând o impresionantă cantitate de droguri destinată comercializării – Cei doi au fost arestaţi la Mamaia, în 2002, dar au fost eliberaţi rapid de Parchetul Constanţa, în pofida stupefacţiei poliţiştilor de la Crimă Organizată – Şeful SRI Constanţa, Jenică Hogaş, finul lui Timofte, a cerut să fie scăpaţi cei doi, din motive ce ţin de siguranţa naţională – Conform surselor -Curentul-, ofiţerul SRI ar fi procedat la racolarea tânărului Rudas, altfel nu ar fi fost în niciun fel justificată eliberarea acestuia –

Tânărul Rudas ar putea urma cariera strălucită a tatălui său, care a avut un rol important pentru Ungaria, pe teritoriul României – Parteneriatul dintre tatăl său, Rudas Erno, şi Călin Popescu Tăriceanu ar mai putea fi încă o justificare a protecţiei de care dispune tânărul Rudas – Afacerile dintre Tăriceanu şi Rudas Erno – legaţi de pasiunea pentru motociclete – au fost negate oficial de purtătoarea de cuvânt a Guvernului, Camelia Spătaru, amanta lui Verestoy Atila, partener de afaceri şi el cu Rudas Erno.

Băiatul partenerului maghiar de afaceri al lui Tăriceanu, Rudas Erno, a fost arestat pentru afaceri cu droguri, dar a fost eliberat după 24 de ore, la intervenţia SRI-ului. Legătura de afaceri dintre Rudas Erno şi Tăriceanu este obiectul unui imens scandal de presă. Firma ATS, a lui Călin Popescu Tăriceanu ne-a ameninţat pe toţi cei care ne-am referit la acest subiect că ne va târî în tribunale.

Joi, 27 septembrie, firma ATS (Automotive Trading Service) a transmis un -Drept la replică- însoţit de o ameninţare realizatorului emisiunii -Naşul- de la B1 TV, Radu Moraru cu referire la autorii dezvăluirilor prezentate în cadrul emisiunilor din zilele de 25 şi 26 septembrie – în care ziarişti ai -Curentului-, Civic Media şi -Interesul public- au scos la lumină legăturile dubioase ale premierului cu spionul maghiar Rudas Erno.

În acelaşi timp, Guvernul României, sub semnătura amantei lui Verestoy Attila, Camelia Spătaru, a emis un comunicat oficial în care se afirma, ca răspuns la dezvăluirile presei, că firma ATS are doar doi acţionari: primul ministru Tăriceanu şi Bogdan Bucurescu fără a se pomeni nimic despre cetăţeanul ungar Rudas Erno, ex-şeful de misiuni ale Budapestei în România, şi nimic despre firma -H-D Clasic Motorcycles- SRL, în care acesta era asociat cu Popescu Tăriceanu.

H-D Clasic Motorcycles şi ATS sunt administrate de aceeaşi persoană, Bogdan Valeriu Bucurescu. Bogdan este absolvent de Politehnică şi nu este un fitecine, tatăl său conducând înainte de 1989, în calitate de Director General, filiala firmei Pepsi în România. Bogdan Bucurescu face parte din echipa de baschet CITROEN a firmei ATS unde îi are parteneri de joc pe cei doi băieţi ai lui Erno, Arpad şi Richard. Fratele lui Richard Erno, Arpad, se ocupă în Statele Unite tot de afaceri cu celebrele motociclete Harley Davidson.

SRI-ul lui Timofte a intervenit pentru eliberarea dealerilor Erno şi Chiliman

Richard Rudas Erno face parte şi dintr-o formaţie, intitulată sugestiv, -Opium-. Richard a fost arestat împreună cu Teodor Chiliman, nepotul primarului liberal, pentru trafic de droguri. Poliţiştii de la Crimă Organizată i-au prins pe cei doi, la Mamaia, în 2002. La controlul poliţiei în maşina acestora s-au descoperit toate -bunătăţurile- posibile. Practic maşina era bucşită cu pastile de ecstasy, cu haşiş şi cu ciuperci halucinogene. Beizadelele au fost eliberate rapid, printr-o Ordonanţa a Parchetului Curţii de Apel Constanţa. La vremea respectivă comandantul Inspectoratului de Poliţie Constanţa, generalul Traian Jipa se arăta consternat de decizia magistraţilor Parchetului.

-Curentul- a aflat recent misterul eliberării lui Chiliman şi Erno. Şeful SRI Constanţa a intervenit pentru eliberarea acestora, invocând motivaţii ce privesc siguranţa naţională.

Jenică Hogaş, şeful SRI Constanţa este mai mult decât sigur că nu putea acţiona fără acordul Directorului de atunci al SRI, Radu Timofte. Faptul că Jenică este finul lui Timofte ar putea reprezenta un amănunt semnificativ dar ceea ce interesează este faptul că intervenţia şefului SRI Constanţa a avut loc pe fondul invocării unei -combinaţii operative-. Ofiţerii de poliţie de la Crimă organizată au fost mai mult decât frustraţi deoarece îi urmăreau pe cei doi şi reţeaua din care făceau parte de mai multă vreme. Băiatul lui Rudas Erno era coleg de şcoală cu nepotul lui Chiliman, iar fratele lui Chiliman, Mihai Chiliman, le era chiar profesor la aceeaşi şcoală.

Legăturile dintre spionul maghiar Erno şi premierul Tăriceanu

Tatăl lui Richard, dealerul de droguri, este un operativ de frunte al Ungariei cunoscut drept spion, diplomat dar şi om de afaceri de succes în România. Rudas Erno are legături şi în Voivodina, unde se află o semnificativă minoritate maghiară, şi în Croaţia şi de asemenea are contacte şi cu minoritatea maghiară din Transcarpatia, în spaţiul ucrainean.

Rudas Erno, fost şef al spionajului ungar în România, a intrat în atenţia Securităţii încă din 1982, când folosea valiza diplomatică pentru a introduce în România materiale antiromâneşti pentru o revistă coordonată de Laszlo Tokes şi Szocs Geza. În 1988, spionul cu acoperire diplomatică a avut misiunea să verifice credibilitatea lui Stelian Tănase în vederea folosirii acestuia ca sursă. Retras în acelaşi an de la post, pentru a nu fi expulzat, el a fost retrimis în 1989 în România. În acea perioadă Ungaria s-a implicat activ în -revolutie- urmărindu-şi scopurile sale revizioniste. Fondarea UDMR a avut de-a face în mod cert cu aceste scopuri, fie şi dacă avem în vedere foarte strânsele legături dintre Rudas Erno şi Domokos Geza, primul preşedinte al UDMR. Numit ambasador al Ungariei în România, după 1990, Rudas Erno şi-a continuat activitatea de spionaj. În 1993, autorităţile româneşti au prezentat autorităţilor ungare un dosar cu faptele ofiţerului.

Bunicul kominternist al lui Rudas Erno a fost acuzat şi el de spionaj. Din punct de vedere al originii socio-politice, spionul Rudas Erno, partenerul de afaceri al premierului Tăriceanu şi nepot al kominternistului Rudas Laszlo, este ceea ce sunt Vladimir Tismăneanu, Horia Radu Patapievici, Bogdan Olteanu, Petre Roman şi alţi fii sau nepoţi de kominternişti bolşevici.

Unul dintre motivele succesului în România ale spionului ungur ar putea fi strânsa legătură dintre acesta şi actualul premier liberal, Călin Popescu Constantin Anton Tăriceanu.

Pe vremea când Tăriceanu făcea reclamă la ciorapi Adesgo, ca fotomodel al Casei de Modă Venus a celebrei Zina Dumitrescu, Dan Amedeo Lăzărescu, tăticul adoptiv al fotomodelului lucra pentru DSS (Departamentul Securităţii Statului) şi avea ca sarcini de serviciu supravegherea activităţilor iredentiste maghiare. Cunoscut mason, beneficiind de contacte la nivel internaţional, Amedeo Lăzărescu bătea lumea în lung şi în lat, în goană după agenţii maghiari care îşi făceau de cap pe toate meridianele.

Activitatea sa a fost încununată de un neaşteptat succes, dacă ne gândim la actuala orientare a fiului să vitreg, ajuns partener de firmă cu binecunoscutul spion maghiar Rudas Erno. Faptul că Tăriceanu s-a căsătorit a n-a oară la Budapesta, trecând şi la catolicism, că a servit interesele statului maghiar ca nimeni altul, dacă ne gândim doar la cazul Fundaţiei Gojdu, în care Budapesta a fost servită la tavă ar putea să fie doar coincidenţe. Pe de altă parte, când atât fiul cât şi tatăl au treabă cu interesele maghiare, unul pe dos şi altul pe faţă, chestiunea devine chiar un subiect de interes naţional, mai ales având în vedere poziţia de acum a fiului.

Un psihiatru contactat de redacţia -Curentul- ne-a explicat că deseori fii aflaţi în relaţii conflictuale cu taţii lor îşi asumă traiectorii în viaţă complet opuse tatălui. Ar mai fi şi o altă variantă, pe care ne-a oferit-o un specialist al contraspionajului, care a lucrat intens pe zona maghiară, şi care ne-a sugerat că există un procedeu al -întoarcerii-, al -răsucirii- şi transformării în agent dublu căruia s-ar putea să-i fi căzut victimă tatăl lui Tăriceanu.

Tăriceanu – cel mai bun premier pentru Ungaria!

Tăriceanu a ieşit -pe sticlă-, cu ani în urmă, în faţa naţiunii şi a oferit o explicaţie confuză asupra relaţiei cu tatăl său: -Dan Amedeo Lăzărescu nu a fost tatăl meu vitreg. A fost soţul mamei-. Pe de altă parte mama sa, Angela Atanasiade-Lăzărescu afirma, în presa centrală, despre soţul ei: -Era un om foarte delicat şi a avut o influenţă foarte bună asupra fiului meu-. Nu avem cum să ştim cu exactitate care o fi fost influenţa tatălui asupra fiului său manechin, ştim însă că Amedeo Lăzărescu scria în 1990 în ziarul -Liberalul- că -federalismul este unicul drum pe care România trebuie să meargă- amintind astfel asocierea cu una dintre temele centrale ale discursului public al UDMR, care a tot promovat ideea împărţirii României pe regiuni.

Dacă -soţul mamei sale- l-a instruit şi lansat în viaţa politică pe tânărul fotomodel pe astfel de coordonate, îmbrăţişând teme dragi UDMR, am avea poate o explicaţie a preferinţei lui Călin Popescu Tăriceanu pentru maghiari.

De altfel şi maghiarii la rândul lor îl iubesc foarte tare, dacă ne amintim că la Congresul PNL din ianuarie 2007, reprezentantul Partidului Liberal din Ungaria, Matyas Eorsi, i-a transmis premierului român că ar vrea să îl vadă în fruntea Partidului Liberal din Ungaria!!

Liberalul ungur a oficializat nu atât -relaţia excelentă- cu România, cât relaţia specială cu Tăriceanu, un om care iubeşte Budapesta şi pe care a vizitat-o des pe tot parcursul anului în care şi-a câştigat nickname-ul de Răzgândeanu, când îi tot cerea demisia Băsescu, ca să facă anticipate.

Pentru a înţelege prezentul avem nevoie de cunoaşterea trecutului, astfel că o mică incursiune în background-ul lui Tăriceanu ne-ar putea ajuta să lămurim misterele fostului fotomodel ajuns la vârful statului român.

Trecutul tenebros al -agenturii de stat şi de partid-

Călin Popescu Tăriceanu face parte dintr-o serie cu mai multe personaje proeminente ale vieţii politice actuale având un trecut asemănător, pană la un punct. Astfel Călin Popescu Tariceanu a devenit cunoscut după căsătoria cu Livia, fiica ambasadorului Simion Constantin Valeriu Georgescu, un strălucit agent al României, cu un rol diplomatic important în Israel. Dinu Patriciu, prietenul bun şi partenerul lui Tăriceanu, era căsătorit cu Sabina, fiica demnitarului comunist Ion Roşianu, transferat de la Propaganda CC al PCR la Departamentul Cultelor, atât în Guvernul Verdeţ cât şi în Guvernul Dăscălescu, Adrian Năstase era căsătorit cu Ilinca, fiica şefului Propagandei CC al PCR Grigore Preoteasa. Ulterior Năstase a abandonat-o pe fata ilegalistului şi s-a luat cu Dana, fiica ministrului comunist al Agriculturii, Angelo Miculescu.

Toţi aceşti tineri străluciţi, căsătoriţi cu fiice de comunişti ilegalişti şi kominternişti au fost propulsaţi, cu sprijinul serviciilor se înţelege, la comanda structurilor statului după 1989. Ion Raţiu, fostul lider al ţărăniştilor, cu legături serioase în serviciile de informaţii britanice, scria, în volumul V al jurnalului său, publicat în 2002: -Iorgu Grigore (…) îmi afirma categoric că următorii sunt ofiţeri SRI acoperiţi: Dinu Patriciu, Petre Roman, Verestoy Attila, Călin Popescu-Tăriceanu, Adrian Năstase, Tinca şi Mugur Isarescu. E greu de crezut. Cum pot eu să verific?- Sursele noastre afirmă că Iorgu Grigore era chiar el fost ofiţer de Securitate, ce activa pe lângă Ion Raiu în chip de -consilier juridic- (acesta ştia se pare calitatea sa de securist) şi că cel mai curând când se referea la SRI era vorba de DIE. Noua generaţie a fostei Securităţi s-a lansat puternic în afaceri, una dintre cele mai tari -afaceri- fiind devalizarea industriei autohtone şi destructurarea economică şi politică a ţării. În multe din întreprinderile acestora poate fi întrevăzută -mâna străină- care i-a susţinut şi propulsat, ceea ce ridică încă o dată în discuţie posibila calitate a acestora de agenţi dubli, orientaţi ca vectori antiromâneşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.