Acasă Actualitate Firea i-a cerut lui Dăncilă să aplice metoda Belina la Elcen

Firea i-a cerut lui Dăncilă să aplice metoda Belina la Elcen

DISTRIBUIȚI

Primarul General e incompetent. Efectele abordării sale se văd zilnic în oraș: trafic de coșmar, roiuri de țânțari, mizerie și infecție de pe stradă și până în spitale. Firea, de meserie bibliotecară, nu se pricepe la administrație și nici nu are vreo abilitate organizatorică. Agresivă verbal, fiind și sancționată de procurori cu amendă pentru asta, pedeapsă menținută de ÎCCJ, activitatea lui Firea ca primar s-a limitat la cheltuirea haotică a banilor publici pe obsesii de-ale ei cum ar fi fertilitatea, fiind incapabilă să atragă fonduri europene. „Conform execuției bugetare la șase luni, Primăria a atras, din fonduri europene, doar 2,6 milioane lei din cele 148 milioane de lei pe care și le propusese la începutul anului. Cu un procent rușinos de 1,73%, Primăria Capitalei este întrecută de multe orașe și comune la absorbția fondurilor europene, semn de maximă incompetență la nivel administrației Bucureștiului. Banii europeni pot fi folosiți pentru infrastructură, pentru modernizarea Radet, pentru școli și spitale la standarde europene. Pentru a-i atrage e nevoie de competență și de voință politică, atribute care lipsesc cu desăvârșire la nivelul conducerii Primăriei Capitalei”, a explicat Nicușor Dan.
Incapabilă de a gestiona problemele Bucureștiului că despre modernizare nici nu poate fi vorba, Firea s-a dus ieri peste Dăncilă să-i prezinte planul ei de a „transfera activitatea și activele către Compania Municipală Energetică, societate înființată de Primăria Municipiului București care va avea ca obiectiv revitalizarea sistemului de termoficare din Capitală.”
Firea promite ca și în urmă cu doi ani că noua companie va atrage „fonduri structurale nerambursabile disponibile prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 și de finanțări rambursabile bancare acordate de instituții financiare internaționale (BEI, BERD, BM, etc).”

„Noua entitate urmează să reunească, așadar, producătorul și distribuitorul sub conducerea unică a Primăriei Generale prin includerea acestor servicii, ca necesitate obiectivă în condițiile în care directivele Uniunii Europene impun obligativitatea creșterii eficienței energetice.” i-a turuit Firea lui Dăncilă.
Ei bine, aceeași metodă a aplicat și Sevil Shhaideh tocmai trimisă în judecată luna trecută după ce atrecut părți din Insula Belina și Brațul Pavel (cu suprafață de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate în albia minoră a Dunării, ilegal din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman.
Acum Firea vrea să treacă activele aflate în proprietatea Elcen deținută de Statul Român în proprietatea firmei deținute de Primăria Capitalei. Sună similar în condițiile în care Elcen este în insolvență și creditorii nu s-au îndestulat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.