Acasă Actualitate Firea persistă în minciuna că problemele financiare vin din cotele diminuate de...

Firea persistă în minciuna că problemele financiare vin din cotele diminuate de la guvern de fapt primăria și-a supraestimat veniturile proprii

DISTRIBUIȚI

”Execuția bugetară a Primăriei Capitalei pe primele 5 luni confirmă că veniturile pentru 2019 au fost supraestimate cu 3 miliarde de lei. Riscul incapacității de plată rămâne același ca la începutul anului.

În primele 5 luni Primăria Capitalei a încasat doar 253 milioane lei venituri proprii (toate veniturile mai puțin cota defalcată din impozitul pe venit), față de cele 1460 milioane lei estimate, adică 17%. Pe anumite tipuri de venituri situația este și mai gravă.
– Venituri din concesiuni, închirieri și dividende: 28 milioane lei față de 718 milioane lei estimate (4%)
– Venituri din impozitul pe operațiuni imobiliare: 11 milioane lei față de 250 milioane lei estimate (4%)
– Vânzări de bunuri și servicii: 3 milioane lei față de 123 milioane lei estimate (2%).
Aceste cifre confirmă că veniturile estimate în bugetul aprobat au fost voit supraevaluate. Confirmă, de asemenea, că veniturile totale ale Primăriei Capitalei vor fi de 4 miliarde lei până la sfârșitul anului.

Reducerea de cheltuieli din rectificarea bugetară propusă Consiliului General pentru săptămâna viitoare este în parte fictivă și insuficientă. Din cele 600 milioane lei care apar ca reduceri de cheltuieli, 300 milioane lei sunt reducerea subvenției la RADET, reducere nerealistă. Celelalte 300 milioane lei, reduși în mare parte de la investiții, sunt insuficiente pentru echilibrarea bugetară. 300 milioane lei nu sunt 3 miliarde lei.  Așa cum am spus la începutul anului, chiar dacă se taie toate investițiile, tot mai trebuie reduse cheltuielile cu 1,5 miliarde lei.

Gabriela Firea persistă în minciuna că problemele financiare vin din cotele defalcate mai mici din impozitul pe venit, alocate primăriilor prin bugetul de stat. Acestea sunt într-adevăr mai mici, dar nu ele produc dezechilibrul major la Primăria Capitalei, ci veniturile proprii neîncasate. Astfel, pe întregul an 2019, cotele defalcate din impozitul pe venit sunt cu 460 milioane lei mai mici decât în 2018. 460 milioane lei nu sunt 3 miliarde lei.”

Nicușor Dan
Deputat de București

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.