Acasă Actualitate Firea se joacă cu carierele angajaților de la companiile municipale care vor...

Firea se joacă cu carierele angajaților de la companiile municipale care vor putea reveni la primărie doar prin concurs

DISTRIBUIȚI

Gabriela Firea este funcționarul cel mai inconștient din România. Manevrată de oamenii lui Pandele, Firea a înființat 22 de companii municipale cărora le-a dat banii primăriei să-i gestioneze fără licitații. Aseară judecătorii Curții de Apel București au decis definitiv anularea hotărârilor care au stat la baza înființării celor 22 de companii la cererea consilierilor USR. Liderul USR Dan Barna a explicat: „E o veste bună, e extraordinar. Are consecințele firești: bugetul Municipalității rămâne Municipalității și rămâne al Bucureștiului și nu pleacă pe aceste țevi de scurs bani publici, care au fost construite de doamna Firea tocmai în acest scop. Acelea erau niște companii pentru devalizarea bugetului Municipiului București. Foarte clar, nu era niciun echivoc acolo, nu era vorba de nimic altceva. Bucureștiul este un oraș captiv și blocat. Înființarea acelor companii nu ar fi ajutat cu nimic Municipalitatea”, a spus Dan Barna, la Digi24.

Ana Ciceală, una dintre consilierii USR care au inițiat procedura juridică acomentat: „Gabriela Firea spune că soluţia Curţii de Apel Bucureşti, prin care s-a decis anularea definitivă a tuturor hotărârilor de înfiinţare a celor 22 de companii municipale create în martie anul trecut, este „cel puţin surprinzătoare, dacă nu şocantă.”
Pentru Gabriela Firea se pare că legea este surprinzătoare, chiar șocantă. Este chiar o premieră pentru dumneaei că legea se aplică. Mă bucur că am ajutat ca pentru prima dată Gabriela Firea a aflat că există niște legi pe care să le respecte.
NU poți să conduci o primărie luând decizii foarte importante pentru cetățeni, discreționar, prin dictatura majorității, acolo unde legea spune clar că e nevoie de votul a doua treimi din consilieri pentru ca decizia să aibă într-adevăr reprezentativitatea largă a cetățenilor.
P.S. Și mai ales decizii cu implicații enorme și care nu au fost NICĂIERI cuprinse în programul cu care ai câștigat alegerile de primar general al capitalei.”

Decontarea ideilor ilegale puse în practică de Firea o va face și personalul care nu a fost detașat de la Primăria Capitalei la aceste societăți municipale, ci angajat pe noi contracte de muncă și care pentru a se întoarce la primărie va trebui să dea concurs.
Conform articolului 30 din Codul Muncii, „încadrarea salariaților la instituțiile și autoritățile publice și la alte unități bugetare se face numai prin concurs sau examen, după caz”.

Firea anunță că va apela la căi extraordinare de atac, prelungind agonia ilegalității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.