Acasă Actualitate Firma Blackwater, acuzată că a folosit mercenari români în Irak

Firma Blackwater, acuzată că a folosit mercenari români în Irak

DISTRIBUIȚI

Firma de securitate Blackwater, anchetată pentru presupuse abuzuri comise în Irak, este acuzată că a angajat mercenari din mai multe țări, inclusiv din România, pentru a desfășura activități infracționale.
În urma scandalului declanșat, Blackwater a fost nevoită să își schimbe numele în Xe.
Actul de acuzare spune că „Xe-Blackwater a angajat mercenari din Filipine, Chile, Nepal, Columbia, Ecuador, El Salvador, Honduras, Panama, Peru, Bulgaria, Polonia, România, Iordania și, poate, Africa de Sud“.
Printre acuzațiile ridicate împotriva Blackwater în procesul care se desfășoară în Statele Unite se numără crime, distrugere de dovezi, distribuire de substanțe interzise, dar și implicarea copiilor în activități de prostituție, arată Mediafax.
Firma Blackwater a fost adusă în instanță în urma plângerilor formulate de mai mulți civili irakieni sau de către rude ale irakienilor uciși în septembrie 2007, când agenții companiei private au deschis focul la Bagdad.
Pe de altă parte, Blackwater ar putea rămâne fără licență din partea guvernului irakian, deși opera în această țară în virtutea unui contract cu Departamentul de Stat american. Misiunea Blackwater în Irak era de a proteja funcționarii și oficialii americani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.