Acasă Actualitate Firma din Constanta, in vizorul Oficiului de Combatere a Spalarii Banilor

Firma din Constanta, in vizorul Oficiului de Combatere a Spalarii Banilor

DISTRIBUIȚI

Garda Financiara Constanta a sesizat ieri Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor in legatura cu o firma a unor cetateni straini, cu sediul in Constanta, care a cumparat, in mai putin de sase luni, terenuri pe litoral in valoare de 10 milioane de euro.

Comisarii Garzii Financiare Constanta sustin ca, in urma unui control de rutina la firma Rom Estate SRL Constanta, au constatat ca cei trei administratori – doi norvegieni si un englez – au cumparat zeci de hectare de teren de la persoane fizice din Constanta si Ovidiu, la preturi mai mici decat cele de pe piata imobiliara, transmite corespondentul Mediafax. Potrivit conducerii Garzii Financiare Constanta, la sediul firmei Rom Estate SRL Constanta, care functioneaza la mezaninul unui imobil din centrul municipiului, lucreaza doar un salariat. Firma are ca obiect de activitate dezvoltarea imobiliara si un capital social de 36.000 lei. Din cercetari a reiesit ca firma Rom Estate, infiintata in iulie 2005, are ca actionar unic firma Rom Real Invest Ltd., inregistrata in Insulele Bermude.

Administratorii firmei Rom Estate din Constanta sunt Kay Tonnes Thorkildsen, de 67 ani, norvegian rezident in Portugalia, Gausen Jon, de 43 ani, norvegian rezident in Londra, si Shegog Andreew, de 43 ani, din Londra.

Comisarii Garzii Financiare au stabilit ca firma constanteana Rom Estate s-a imprumutat, ca persoana juridica, de la firma Romreal si de la cei trei cetateni straini ca si persoane fizice (desi erau si administratori ai firmei constantene) cu suma de 9,4 milioane de euro si 175.000 de dolari. Sumele ar fi fost folosite pentru cumpararea terenurilor din Constanta si Ovidiu. Comisarii Garzii Financiare Constanta nu exclud ca in spatele acestor tranzactii sa se afle, de fapt, un constantean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.