Acasă Actualitate Firma unui senator PSD, pe lista beneficiarilor rambursarilor ilegale de TVA

Firma unui senator PSD, pe lista beneficiarilor rambursarilor ilegale de TVA

DISTRIBUIȚI

– Firma -Club 21 Perfect- din Bucuresti, apartinand senatorului PSD, Traian Rece, este suspectata ca ar fi solicitat si obtinut de la Administratia Financiara sector 5 Bucuresti rambursari de TVA de peste noua miliarde de lei

– Traian Rece spune ca inceperea unor cercetari la Club 21 il surprind, intrucat toate controalele de pana acum nu au gasit nimic in neregula. -Inseamna ca am intrat si eu in colimatorul cuiva. Probabil ca deranjez pe cineva-, a adaugat senatorul

– In dosarul privind frauda de la Administratia Financiara a sectorului 5 sunt judecate, pana acum, 31 de persoane, atat fosti functionari ai respectivei institutii, cat si beneficiari ai rambursarilor ilegale de TVA

Cum s-a ajuns la firma lui Traian Rece?

Cercetarile in acest caz au inceput la nivelul Administratiei Financiare a sectorului 5 al Capitalei, anchetatorii stabilind ca angajatii acestei institutii au fraudat statul cu peste 100 miliarde de lei, prin rambursare de TVA unor societati care nu aveau dreptul. Ceea ce li se imputa angajatilor este faptul ca nu au verificat activitatea societatile carora le-au restituit Taxa pe Valoare Adaugata. Astfel, s-a ajuns si la firma lui Traian Rece, iar pentru ca, dupa alegerile din 2000, acesta a dobandit calitatea de senator, anchetatorii au decis disjungerea (separarea) dosarului, procurorii continuand verificarile in privinta societatii politicianului.

Intre timp, procurorul Iulian Dinu din cadrul Parchetului Curtii Supreme de Justitie a trimis in judecata 31 de persoane – printre care 11 inspectori ai Administratiei Financiare a sectorului 5 – pentru prejudicierea statului cu 107 miliarde de lei. Acest dosar are termen de judecata pe 26 februarie, la Tribunalul Bucuresti.

-…am intrat si eu in colimatorul cuiva-

Senatorul PSD Traian Rece a declarat ca nu stie nimic despre audierile de la Parchet in legatura cu activitatea societatii Club 21 si considera nefondate motivele implicarii firmei sale in cercetarile procurorilor. Senatorul PSD a afirmat ca avocatul firmei sale trebuie sa ia -la puricat toate datele- si ca -fiecare raspunde pentru ceea ce face-.

Traian Rece mai spune ca inceperea unor cercetari la Club 21 il surprind, intrucat toate controalele de pana acum nu au gasit nimic in neregula. -Inseamna ca am intrat si eu in colimatorul cuiva. Probabil ca deranjez pe cineva-, a adaugat senatorul.

El a spus ca obiectul de activitate al firmei Club 21 consta in productia de faina si panificatie. -Club 21 este singura firma pe care o detin, inca din 1992, investitiile fiind de peste opt milioane de dolari-, a precizat Rece.

Senatorul a spus ca in prezent este presedinte al firmei, dar de un an si jumatate nu se mai ocupa, direct, de Club 21.

31 de persoane dupa gratii

In perioada 1997-1999, Ionel Danescu, directorul general al Administratiei sector 5, Elena Braia, Ana-Angela Georgescu, Violeta Serb, Elena Ioanitoaia, Constanta Bratu, Lidia Podaru, Evelyne Stancescu, Maria Lavinia Marinescu, Mihail-Alexandru Ianculescu si Cristina-Smaranda Duta, toti inspectori de specialitate in cadrul Administratiei Financiare a sectorului 5 ar fi delapidat de la bugetul de stat 107 miliarde de lei prin rambursari ilegale de TVA catre firme proprii sau fantome.

Parchetul arata in rechizitoriu ca de sumele delapidate ar fi beneficiat si ceilalti inculpati, in calitate de administratori ai unor SRL-uri, pe care le-au infiintat exclusiv pentru a obtine rambursari de TVA, desi, in realitate, aceste societati nu derulau nici un fel de activitate economica.

Cele 31 de persoane sunt judecate de magistratii Tribunalului Bucuresti pentru comiterea infractiunilor de delapidare, fals intelectual, uz de fals si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.