Acasă Actualitate Firmele de audit și consultanța fiscală ar putea fi deținute de oricine

Firmele de audit și consultanța fiscală ar putea fi deținute de oricine

DISTRIBUIȚI

Consiliul Concurenței realizează un studiu pentru a analiza impactul asupra concurenței al prevederilor legislative care obligă companiile din domeniul consultanței fiscale și cel al auditului financiar să fie deținute doar de profesioniști în domeniu.
Astfel, autoritatea de concurență continuă demersurile începute în anul 2020 de a analiza legislația specifică profesiilor liberale, în scopul eliminării prevederilor care constituie bariere în calea accesului pe aceste piețe.
”Practica arătă că în cazurile în care nu există un control strict al accesului, piețele sunt mai dinamice, furnizează mai multă inovație și se concentrează direct pe nevoile consumatorilor.
De aceea trebuie să facem diferența între reglementările strict necesare, cu rol esențial în asigurarea calității serviciilor, și cele care conduc la o supra reglementare, fiind dăunătoare dezvoltării pieței și, implicit, consumatorilor” a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.
În acest context, Consiliul Concurenței invită toți actorii de pe aceste piețe la o comunicare activă și deschisă în ceea ce privește obiectul studiului. Persoanele interesate pot trimite comentarii și propuneri la dammc@consiliulconcurentei.ro  În cadrul studiului, autoritatea de concurență poate solicita informații și documente tuturor operatorilor implicați, dar și opinii ale autorităților publice cu atribuții în domeniile respective.
Conform legii, Consiliul Concurenței poate efectua studii privind domeniul său de activitate, furnizând Guvernului, publicului și organizațiilor internaționale specializate informații privind această activitate. Acest tip de instrument nu vizează încălcări ale legislației din domeniul concurenței, ci eventuale recomandări de modificare a prevederilor legale, în situația în care sunt considerate restrictive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.