Acasă Actualitate Florea i-a interzis prin ordonanță lui Kovesi să mai lucreze ca procuror...

Florea i-a interzis prin ordonanță lui Kovesi să mai lucreze ca procuror și a obligat-o să se prezinte săptămânal la Secția 19 din Ferentari

DISTRIBUIȚI

Deși urma să plece la Bruxelles, Laura Codruța Kovesi a fost pusă, joi, după 9 ore de audieri, sub control judiciar pentru 60 de zile, interzicându-i-se să părăsească țara fără acordul procurorului de caz, Adina Florea. Și calitatea Codruței Kovesi în dosar a fost schimbată din suspectă în inculpată, Florea decizând că fosta șefă DNA nu are voie să mai lucreze în PICCJ, că nu poate discuta cu presa despre dosarul în care a fost inculpată și că săptămânal să se prezinte la Secția 19 de Poliție din Ferentari, secție pe raza căreia se află domiciliul fostei șefe DNA.

Dacă Laura Codruța Kovesi va fi numită procuror șef european, nu va putea pleca la Bruxelles decât când va vrea Adina Florea. Ordonanța acesteia poate fi contestată la Înalta Curte.

La ieșirea de la audieri Kovesi a declarat că i s-a interzis să dea orice relație despre dosarul penal și prin urmare nu are voie să confirme sau să infirme informația dată „pe surse” de Antena 3 că a fost pusă sub control judiciar.

După ce Secția de procurori a CSM a respins cererea Adinei Florea de arestare a lui Negulescu și Onea, procuroarea de la Secția de Investigare a Magistraților nu a avut curajul să ceară și arestarea Codruței Kovesi așa cum și-ar fi dorit toți inculpații și condamnații din PSD.

Întrebată despre faptul că președintele PSD, Liviu Dragnea, a acuzat, din nou, DNA că a comis abuzuri în timp ce la conducerea instituției se afla Laura Codruța Kovesi, aceasta a răspuns că abuzurile din justiție se constată de către un judecător, nu la televizor.

”Nu comentez niciodată ce zic alții, însă pe acest subiect al abuzurilor despre care se vorbește în spațiul public aș vrea să fac niște precizări. Aceste abuzuri trebuie constatate de instanțele de judecată sau de judecători. Nu știu să fie hotărâri judecătorești care să arate că un procuror DNA a comis abuzuri. Eu am fost prima care atunci când au fost astfel de situații și tocmai de aceea peste 70 de magistrați au fost cercetați. În toate situațiile în care au existat indicii despre procurorii DNA că ar fi săvârșit abuzuri am intervenit.

3 COMENTARII

  1. “Elena Udrea și Radu Mazăre, condamnați la pușcărie pentru milioane de euro furate nu au avut interdicție de a părăsi țara și au fugit lejer din România. Kovesi are interdicție de a părăsi țara pentru o poză. Asta e dreptatea în România.”
    –Financial Times –

  2. Situatia este foarte grava. Cine-i mai poate opri ? Pe zi ce trece, prind vant in aripi acesti corupti, disperati, sa-si apere cu orice pret, averile furate de la noi toti. Tot ce-au vandut pe doi lei, era construit cu sudoare, in toti acei ani, de dictatura ceausista. Cum sa ai, averile care le-au facut nejustificat de mari ? Au primit spagi de milioane de euro, si-au inlesnit vinderea tuturor fabricilor. Daca nu se poate demonstra ce au furat , sa se ceara justificarea veniturilor, din care si-au facut acele vile, aici si aiurea, in Caraibe, pe Coasta de Azur, in Brazilia, Madagascar,etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.