Acasă Actualitate Focuri de arma, sechestrare de persoane si sinucidere

Focuri de arma, sechestrare de persoane si sinucidere

DISTRIBUIȚI


Linistea cartierului aradean Vlaicu a fost tulburata, ieri dimineata, de mai multe focuri de arma trase din apartamentul si casa scarilor imobilului in care locuia subofiterul Ovidiu Viziteu, din cadrul Grupului de Pompieri Timisoara. Focurile de arma au fost urmate de sechestrarea concubinei, a mamei acesteia si a unei fetite cu identitate necunoscuta. Mai multe Ambulante, pompierii si conducerea politiei aradene au mers imediat la fata locului, incercand sa-l convinga pe pompier sa renunte la actiune, insa dupa o scurta discutie cu locotent-colonelul Mihai Benga, comandantul Detasamentului de Pompieri Banatul, Viziteu s-a sinucis cu arma din dotare, un pistol Carpati. Potrivit unui comunicat al Corpului Pompierilor Militari, plutonierul major Viziteu a parasit unitatea fara aprobarea sefilor, desi era ofiter de serviciu.

Nu a suportat gandul ca ar putea fi parasit

Potrivit politistilor aflati la fata locului, Ovidiu Viziteu, in varsta de 34 de ani, s-a certat, miercuri dimineata, cu concubina sa si cu mama acesteia. La un moment dat, in timpul scandalului, barbatul a tras, in apartament, doua focuri de arma cu pistolul din dotare, model Carpati, dupa care a iesit pe casa scarilor, unde a mai tras trei focuri de arma. Apoi, barbatul a intrat in locuinta, unde le-a sechestrat, sub amenintarea armei, pe concubina sa, pe mama acesteia si un copil.

Mai multe Ambulante, pompierii si conducerea politiei aradene au mers imediat la fata locului, incercand sa-l convinga pe pompier sa renunte la actiune. Acesta a cerut, de la fereastra apartamentului, sa stea de vorba cu superiorii lui de la Timisoara, care au pornit spre Arad.

Concubina s-a salvat sarind in balconul vecinei

Dupa ce a amenintat ca se va sinucide daca politistii vor incerca sa intre cu forta in apartament, plutonierul major Ovidiu Viziteu, din cadrul Grupului de Pompieri Timisoara, a eliberat, in jurul orei 10.30, doua dintre persoanele sechestrate – pe mama concubinei sale si o fetita a carei identitate nu a fost inca dezvaluita -, ramanand in apartament doar cu prietena sa. In tot acest interval, comandantul Detasamentului de Pompieri Banatul, locotenent-colonelul Mihai Benga, a incercat sa-si convinga subalternul sa-si elibereze prietena si sa-i predea arma.

La scurt timp insa, in jurul orei 11.00, barbatul s-a impuscat in cap, fara ca motivele gestului sau sa fie, deocamdata, cunoscute, in timp ce concubina lui a reusit sa scape escaladand balconul si intrand in apartamentul unei vecine.

Politistii afirma ca nu se cunosc inca motivele actiunii pompierului, dar se presupune ca aceasta ar fi avut la baza o altercatie cu prietena lui, care ameninta ca il va parasi.

Un gest premeditat

Potrivit unui comunicat al Corpului Pompierilor Militari, plutonierul major Ovidiu Viziteu, subofiter conducator echipaj in Detasamentul 2 din Grupul de Pompieri al Judetului Timis, a parasit subunitatea fara aprobare, in jurul orei 7.00-7.30, avand la el un pistol calibru 7,65 mm si 12 cartuse.

Comandantul Detasamentului de Pompieri Banatul, locotent-colonelul Mihai Benga, care s-a deplasat la Arad sa stea de vorba cu Viziteu, spune ca plutonierul major a trecut fara probleme testele psihologice si ca, inclusiv ieri dimineata, in timp ce incerca sa-l determine pe Viziteu sa-i predea pistolul, nu i s-a parut ca acesta ar fi agitat. Pe de alta parte, acesta a spus ca plutonierul major a mai avut antecedente in ceea ce priveste obsesia pentru concubina sa, Dana.

Subofiterul era nascut in 8 ianuarie 1969, era divortat si avea un copil. El locuia in Timisoara, iar la unitatea de pompieri a fost incadrat in 1 iulie 1992.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.