Home Actualitate Forțele NATO aeropurtate se antrenează la Galați

Forțele NATO aeropurtate se antrenează la Galați

DISTRIBUIŢI

Militari din Italia, Spania și Forțele Terestre ale SUA se vor parașuta miercuri, 26 august, începând cu ora 14.00, în Poligonul Smârdan, județul Galați.

Acest asalt aeropurtat face parte din exercițiul multinațional Swift Response 15, condus de Forțele Terestre ale SUA, care se desfășoară în patru țări europene, în perioada 17 august – 13 septembrie, și la care participă parașutiști din 11 țări membre ale Alianței Nord-Atlantice.

Comandantul grupării operative întrunite, care este și comandantul Corpului XVIII Aeropurtat, generalul-locotenent Stephen J. Townsend, și consilierul său pentru problemele subofițerilor, plutonier-adjutant principal Benjamin Jones, se vor parașuta împreună cu militarii.

La exercițiul care se desfășoară în Bulgaria, Germania, Italia și Romania, participă peste 4.800 de militari din Bulgaria, Franța, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania și Statele Unite ale Americii.

Swift Response 15 include mai multe asalturi aeropurtate care vor avea loc aproape simultan în poligoanele Smârdan, din România, Hohenfels, din Germania, Novo Selo, din Bulgaria, unde se vor desfășura și antrenamente ulterioare.

Contingentul multinațional care se va antrena în România va include militari italieni din Regimentul 187 Infanterie Aeropurtată, militari spanioli din Brigada 6 Aeropurtată și militari americani din Corpul XVIII Aeropurtat, din Brigada 1 Luptă a Diviziei 82 Aeropurtate și din Batalionul 1 al Regimentului 75 Rangeri.
Aceștia vor interacționa, la sol, cu militari ai Batalionului 300 Infanterie din Galați.

Swift Response 15 este cel mai mare exercițiu NATO aeropurtat desfășurat pe continentul european de la încheierea Războiului Rece. Exercițiul a fost creat pentru a integra forțele de răspuns rapid ale mai multor națiuni, care să acționeze în comun și să confirme capacitatea Alianței Nord-Atlantice de a desfășura rapid trupe și de a acționa în sprijinul menținerii unei Europe puternice și sigure.

Corpul XVIII Aeropurtat constituie Forța de Răspuns Global a SUA, cu misiunea de a putea fi  desfășurat rapid, la ordin, în orice punct de pe planetă.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.