Acasă Actualitate Fosilele comuniste vor câștiga din nou, prin forță, majoritatea la Chișinău

Fosilele comuniste vor câștiga din nou, prin forță, majoritatea la Chișinău

DISTRIBUIȚI

Măsurile luate de regimul comunist pentru a pune mâna pe putere, din nou, după aproape un deceniu de dominare a vieții politice din Basarabia, au fost draconice. Mobilizarea aparatului media, dar mai ales mobilizarea aparatului polițienesc au atins un maximum de operativitate. Ziariștii, observatorii străini au fost luați la puricat, reținuți, cercetați. Observatorii europeni la alegerile din Republica Moldova urmau să fie acreditați de către Comisia Electorală Centrală (CEC), însă tema a dispărut de pe ordinea de zi a CEC. Scrutinul de la Chișinău trebuia monitorizat de nu mai puțin de 140 de observatori din mai multe state europene. Mai puțin de jumătate au fost acceptați deoarece SIS-ul (KGB-ul moldovenesc) consideră probabil că restul sunt spioni periculoși.     
Oficial, punctul de vedere al regimului este că la adresa țărișoarei se desfășoară un atac concertat – desigur în spate fiind România și mai ales „tiranul Băsescu“, ținta tuturor idiosincraziilor comuniștilor și a rapoartelor mai mult sau mai puțin aiuristice ale SIS-ului. După eșecul comuniștilor de a pune mâna pe votul unui Iuda care să le permită accesul pe putere, după evenimentele sângeroase din 7 aprilie.
Campania agresivă a PCRM, după eșec, a inclus reactivarea „democraților“ – gruparea fostului ofițer rus al KGB-ului, Dumitru Diacov, cel care a nășit inclusiv lideri ai așa-zisei Opoziții.
Mânuța stângă a lui Voronin, Marian Lupu, fost șef al Parlamentului, a fost scoasă de la spate, de unde ținea turul nădragilor lui Voronin, cu prețiozitate, pentru a fi lansat în câmpul politic, în scopul adunării voturilor indecișilor. Stratagemă care a reușit dacă avem în vedere creșterea bruscă a partidului lui Diacov, care s-a făcut, politicos, că-i cedează scaunul lui Marian Lupu. Acțiunile electorale ale Opoziției fie au lipsit, fie au fost extrem de puține în afara capitalei, iar, cu excepția lui Dorin Chirtoacă, liderilor opozanților le-au lipsit suflul și determinarea. Deși în spatele politicienilor Opoziției se află grupuri de interese și persoane cu foarte mulți bani, în campanie nu s-a simțit aruncarea în joc a unor resurse semnificative.

Homo sovieticus über alles

Practic, comuniștii sunt condamnați să câștige, dar în loc să stea în banca lor cadrele și agenții regimului se țin de șotii, ca niște copii de grădiniță, iar alternativ sunt cuprinși de accese isterice la adresa României văzută ca sursă a răului absolut, pe model tipic bolșevismului ignar al anilor ’50.
Ieri, SIS-ul moldovenesc a mai lansat încă o fumigenă, un așa-zis raport, care acuză studenții basarabeni care învață în România că ar fi coloana a 5-a a temutelor servicii românești. Probabil că atât de tare i-a înspăimântat pe ofițerii lui Voronin prestația lui Nuică al nostru, călare pe situație, din toate pozițiile, încât și-au luat măsuri să nu mai permită penetrarea în Moldova suverană pe nicio cale a aprigilor ieniceri ai SIE, SRI etc, (deși oamenii noștri au penetrat deja, după cum se va afla la momentul potrivit).
Materialul recent elaborat de SIS cu privire la asociațiile de basarabeni din Romånia nu este primul, ci vine după alte două, apărute în decursul ultimului an. Primul material de acest tip a apărut în ziarul „Moldova Suverană“, în data de 18 iunie 2008, și avea următorul titlu: „Studenții din Republica Moldova – o pradă ușoară pentru serviciile secrete din Romånia“.
Al doilea „raport“ a apărut în data de 13 martie 2009 și a fost trimis de pe aceeași adresă de mail către SRI, SIE, Președinției Romåniei și mass-mediei din Romånia și Moldova.
În toate aceste materiale se susține că studenții basarabeni din România sunt racolați de SRI, instruiți de politicieni romåni și finanțați de instituțiile statului romån în vederea promovării unor idei unioniste, pentru a lansa atacuri furibunde la adresa statalității îndoielnice a Republicii Moldova.
Sunt acuzați direct președintele Romåniei, Traian Băsescu, și mai ales tânărul secretar de Stat, de origine basarabeană, actual șef al Departamentului pentru Rela-țiile cu Romånii de Pretutindeni (DRRP), Eugen Tomac. Interesant, că la trecerea în revistă a tuturor asociațiilor de basarabeni din Romånia, a liderilor acestora și a activităților întreprinse de aceștia este exceptată de la menționare una singură, LSB București și LSB Romånia, liderul acestor două asociații, Tudor Cojocari, fiind făcut „scăpat“ de vigilenții cerberi ai SIS, altfel foarte atenți la detalii.

Voronin ar putea fi judecat la Haga pentru crime împotriva umanității

În timp ce nepoata lui Voronin, Ecaterina Voronin, rupe gura Occidentului, fiind desemnată de publicația americană de limbă rusă „Novoe Russkoe Slovo“ drept cea mai tare nepoțică din topul copiilor cu cele mai mari moșteniri din Republica Moldova, pe bunic îl așteaptă Curtea Penală Internațională, scrie ieromonahul bloger Savatie Baștovoi, unul dintre cei mai informați dintre moldovenii duși la biserică.
Fiica lui Oleg Voro-nin, băietul preșidentului comunist, „înaltă și slabă, moștenitoare a unui fabulos imperiu“, după cum o descrie publicația americană, a primit cadou de la bunelul comunist un castel în Anglia capitalistă și imperialistă, unde studiază de zor sistemul corporatist, pentru a-l nimici doctrinar.
Bunelul Voronin nu are însă castel unde să se ascundă de Tribunalul Penal Internațional – curte de justiție internațională permanentă, cu sediul la Haga, în Olanda, a cărei misiune este de a judeca persoane care au comis genociduri, crime de război și contra umanității.
„Potrivit instanței internaționale – prin crime contra umanității se înțelege oricare dintre actele menționate în continuare, atunci cånd sunt comise în cadrul unui atac generalizat sau lansat sistematic asupra populației civile: ucidere, exterminare, sclavaj, deportare sau transfer forțat de populație, condamnarea la închisoare sau alte forme de privare gravă de libertate, tortură, viol, sclavie sexuală, prostituție forța-tă, sarcină sau sterilizare forțată sau orice altă formă de violență sexuală de gravitate comparabilă (cum ar fi folosirea bastoanelor polițienești pentru ruperea anusului, foarte la modă în Moldova, n.n.), persecutarea unui grup pentru motive de ordin politic și alte acte inumane cu un caracter similar, cauzatoare de suferințe puternice și care aduc atingere gravă integrității fizice sau mentale.
Avånd în vedere Statutul de la Roma al Curții Penale Internaționale, adoptat în 1998, și în special articolele 7 și 8 ale acestuia, în care violul și orice formă de violență sexuală sunt definite drept crime împotriva umanității și echivalate cu o formă de tortură și o crimă gravă de război, fie că aceste acte sunt sau nu comise în mod sistematic în timpul conflictelor internaționale sau interne, represiunile de la Chișinău, comise în mod sistematic și organizat de guvernarea comunistă asupra populației civile, în timpul cărora au fost constatate cazuri de omor, violuri, violențe sexuale și vătămare gravă corporală și mentală, sunt catalogate drept crime de război și împotriva umanității, și trebuie pedepsite în conformitate cu prevederile dreptului internațional“.
Pånă acum – scrie colegul bloger Savatie Baștovoi – „nu a fost semnalat niciun caz de atingere gravă a integrității mentale din råndul persoanelor maltratate și violate de către colaboratorii Securității și ai poliției moldovenești. Lucrul acesta se explică prin intimidarea medicilor psihiatri din Republică de către autoritățile statului. Personal, am însoțit un astfel de tånăr la Spitalul Clinic de Psihiatrie Costiujeni, unde mi-am făcut propriile investigații. Astfel, am aflat că un număr însemnat de tineri au ajuns la secția de psihiatrie și neurologie în urma bătăilor diabolice suferite în comisariatele de poliție. Dosarele medicale ale acestor tineri sunt secretizate, dar, potrivit legii, pot fi cercetate în cazul unui eventual proces de judecată.

Comuniștii, vinovați de crime împotriva propriului popor

Cu alte cuvinte, avem în fruntea statului persoane care în orice moment ar putea fi atrase în procese penale cu acuzația gravă de criminali împotriva umanității. Ar fi fost drept ca aceste procese să înceapă înainte de alegeri, pentru a nu defăima o dată în plus imaginea unui întreg popor din cauza unor criminali care și-au luat cu forța dreptul de a ne conduce și reprezenta în lume.
Avånd în vedere crimele guvernării comuniste de la Chișinău, precum și faima criminală pe care partidul comunist și-a făcut-o de-a lungul istoriei, gruparea criminală de tip mafiot, denumită „Partidul Comuniștilor din Republica Moldova“, ar fi trebuit exclusă din competiția electorală, iar adepții acestui partid să fie trași la răspundere penală ca unii care promovează idei xenofobe, totalitare și extremiste și care pun în pericol viața și sănătatea populației Republicii Moldova.
Sper ca într-o zi simpatizanții comunismului să fie condamnați penal la fel ca simpatizanții fascismului și ai nazismului, pentru că sunt în aceeași măsură vinovați de cele mai mari crime săvårșite vreodată împotriva umanității“, încheie acidul Savatie Baștovoi.
Subscriem la aceste considerații pline de miez ale ieromonahului Baștovoi și sperăm să apucăm să trăim și noi clipa judecării lui Voronin și Ion Iliescu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.