Acasă Actualitate Fost șef din Poliția de frontieră condamnat la 6 ani și 4...

Fost șef din Poliția de frontieră condamnat la 6 ani și 4 luni după ce a luat jumătate din banii unui călător: 60.000 de Euro

DISTRIBUIȚI

Ionuț Ifrim a fost condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru șantaj și cumpărare de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În data de 28 aprilie 2017, în condițiile în care legislația românească nu obligă persoanele care traversează granițele interne ale Uniunii Europene să declare sumele de bani care se află asupra lor, indiferent de cuantum, inculpatul Ifrim Ionuț, în calitate de șef al Sectorului poliției de frontieră Giurgiu, a constrâns o persoană (martor în cauză) să îi dea suma de 60.000 de USD din cei 135.000 USD pe care îi avea asupra ei și pe care urma să-i transporte în Bulgaria.
Inculpatul a luat suma de bani fără să întocmească vreun proces-verbal, amenințând totodată persoana respectivă că îi va face dosar penal și că nu o va lăsa să treacă frontiera de stat din România în Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu.
În cursul lunii mai 2017, după o discuție purtată cu proprietarul real al banilor, care știa că cei 60.000 USD au fost reținuți în mod nelegal, inculpatul a restituit suma respectivă în două tranșe.
În noaptea de 20/21 mai 2017, inculpatul Ifrim Ionuț i-a promis unui agent al poliției de frontieră Giurgiu mai multe bunuri, pentru ca acesta din urmă, prin influența pe care o avea asupra colegilor săi de serviciu, să-i determine să nu controleze niște transporturi de mărfuri contrafăcute ce urmau să fie tranzitate prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-române de persoane din anturajul ofițerului de poliție.

1 COMENTARIU

  1. POLITISTII DE FRONTIERA SI VAMESII sunt cei mai mari BOGATANI AI SOCIETATII DAMBOVITENE . Daca ANAF-ul AR FUNCTIONA CA IN TARILE CIVILIZATE S-AR RECUPERA MILIARDE DE DOLARI ….Dar ANAF-isti fac si ei parte din aceiasi categorie CORUPTA cu FRONTIERISTI SI VAMESII.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.